31
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Sevgiliye bırakılan servete itiraz

’Lunapark Kralı’ olarak bilinen ve geçen yıl 63 yaşında yaşamını yitiren Erdoğan Coşkun’un, noter kanalıyla bıraktığı milyonlarca YTL’lik vasiyeti davalık oldu. Diğer mirasçılar, sevgiliye bırakılan villa ve 3 kooperatif evine itiraz etti.

İZMİR’de, eşi Ayşe Coşkun’dan 5 çocuğu olan Erdoğan Coşkun (63), 1977’de tanıştığı hemşire Zuhal Şenyiğit’i (59), başkası ile evleneceğini duyunca silah zoruyla 1985’te kaçırdı. Şenyiğit şikáyetçi olmayınca Coşkun ceza almadı ve 22 yıl boyunca hemşire sevgilisiyle yaşadı. Coşkun kendisinden boşanmaya yanaşmayan eşi Ayşe Coşkun’a Karataş semtinde ev aldı. 10 yıl önce böbrek yetmezliğine yakalanan Erdoğan Coşkun, diyaliz makinesine bağlı hale geldi. Oğlu Esat Coşkun’un verdiği böbrek ABD’de yapılan operasyonla nakledilen Coşkun’un sağlığı bir süre sonra yeniden bozuldu. 9 Kasım 2006’da İzmir 21’inci Noterliği’ne gidip vasiyetname yazdıran Coşkun, 2 Temmuz 2007 tarihinde hayata gözlerini yumdu.

Kurumlara 750 bin YTL

Vasiyetnamede Coşkun, Urla’da oturdukları villayı eşyalarıyla birlikte ve üç kooperatif hissesini birlikte yaşadığı Zuhal Şenyiğit’e, diğer gayrimenkuller ve bankalardaki paraların yüzde 50’sini oğlu Ergin Coşkun’a, yüzde 37’sini de eşi Ayşe Coşkun’a bıraktı. Kalan bölümden de İzmir Şehit Polis Aileleri Derneği, İzmir Şehit Aileleri Derneği ve Çocuk Esirgeme Kurumu’na 250’şer bin YTL bağışlanmasını vasiyet etti. 750 bin YTL bu kurumların hesaplarına geçirildi. Ancak Zuhal Şenyiğit’e bırakılan Urla’daki villa ve üç kooperatif evi diğer mirasçıların tepkisine neden oldu.

Tapu iptal davası

Eşi Ayşe Coşkun, çocukları Ayla Coşkun, Esat Coşkun, Önder Coşkun ve Ergin Coşkun, Zuhal Şenyiğit’in üzerinde görünen tapuların iptali için dava açtı. Zuhal Şenyiğit de avukatı aracılığıyla Urla Asliye Hukuk Mahkemesi’nde tazminat, tapu iptali ve tescil davası açtı. Şenyiğit’in avukatı, Erdoğan Coşkun’dan kalan taşınmazların müvekkilinin üzerinde kalmasını, 100 bin YTL manevi tazminat ile kaçırıldığı öne sürülen eşyaların bedeli olarak da 500 bin YTL talep etti.

Sokağa çıkamıyorum

Erdoğan Coşkun’un miras olarak iki lunapark, Çiğli’de fabrika, yat, otomobiller ve 5 şirket bıraktığını belirten Zuhal Şenyiğit de, "Beni adeta sokağa çıplak attılar. Ölümle tehdit ettikleri için koruma talebinde bulundum. Korkumdan sokağa çıkamaz oldum. Noterde vasiyetname hazırlanırken oğlu Ergin de yanımızdaydı" dedi. Mal paylaşımı duruşması gelecek ay 4’üncü Sulh Hukuk Mahkemesi’nde görülecek.

Böbreğini veren oğula 5 kuruş yok

Erdoğan Coşkun’un hemşire sevgilisi Zuhal Şenyiğit ile birlikteliği 22 yıl sürdü (üstte). 10 yıl önce böbrek yetmezliğine yakalanan ’Lunapark Kralı’ Coşkun, diyaliz makinesine bağlı hale geldi. Coşkun, kendisine böbreğini verip yaşama döndüren oğlu Esat Coşkun’a (yanda) mirasından pay vermedi.

hürriyet
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2008 Pazartesi 17:34:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?