28
Mayıs
2024
Salı
YAŞAM

Şeytan çıkarmaya yasak

Çukurova Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Temel İslam Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ali Osman Ateş, cincilik, büyücülük, üfürükçülük gibi kitapların yasaklanması gerektiğini belirtti .

Ali Osman Ateş, Antalya’da patronundan işkence gören genç kızın yaşadıklarına ve bunların nedenlerine ilişkin ANKA’ya yaptığı açıklamada, şeytan çıkarmak için yapılan uygulamanın İslam'da yeri olmadığını bildirdi. 

“Bu tür davranışlar Sevgili Peygamberimiz tarafından şiddetle yasaklanmıştır” diyen Ateş, Ortaçağ boyunca, Avrupa'da, içinden şeytan çıkarmak amacıyla insanlara bir çok işkenceler yapıldığını, insanların diri diri yakıldığını anımsattı. 

Atatürk’ün cincilik, büyücülük ve üfürükçülüğü yasakladığını belirten Ateş, ancak insanlara cinciliği, büyücülüğü, üfürükçülüğü öğreten kitapların serbestçe basılıp ülkenin her tarafına dağıtılıp satıldığına işaret etti. “İnsanlar sokaklardan, kitabevlerinden, cami önlerindeki seyyar kitapçılardan bunları alıp öğreniyor ve bilgisizliklerinden bunlara inanıyorlar” diyen Ateş, tehlikeli olan konunun ise bazı kimselerin bunları uygulamaya kalkmasında yattığını söyledi. 

“BU TİP KİTAPLARI BULUNDURANLAR HAKKINDA İŞLEM YAPILMALI” 

Ateş, “Bu tür hurafeleri içinde barındıran kitaplar tespit edilip hızlı bir şekilde toplatılmalı, basımı, dağıtımı yasaklanmalıdır. Bunları bulunduranlar hakkında da yasal takibat yapılmalıdır” dedi.

ANKA
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2006 Pazar 12:06:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?