28
Mayıs
2024
Salı
YAŞAM

Sezen'den Rahşan Ecevit'e çiçek

Pop müziğinin ünlü ismi Sezen Aksu, Rahşan Ecevit’e üzerinde “Sevgili Rahşan Hanım, acınızı paylaşıyorum, dualarım seninle" yazılı bir not bulunan çiçek gönderdi. Pazar günü hayatını kaybeden Bülent Ecevit’in Oran Sitesi’ndeki evine taziye ziyaretleri sürüyor. 

Rahşan Ecevit’e gün içinde Yargıtay Başkanı Osman Arslan, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, GP Genel Başkan Yardımcısı Emin Şirin, eski Bakanlardan Ufuk Söylemez, HYP Genel Başkanı Yaşar Nuri Öztürk, Milli Savunma Bakanı Veddi Gönül, sanatçı Alpay, sivil toplum kuruluşları taziye ziyaretleri gerçekleştirdi. Öte yandan 24 Ocak 1993 yılında uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren gazeteci Uğur Mumcu’nun eşi Güldal Mumcu da Rahşan Ecevit’e taziye ziyaretinde bulundu. 

Ecevit’in Pazar günü hayatını kaybetmesinin ardından eşi Rahşan Ecevit’e pop müziğinin ünlü ismi Sezen Aksu, çiçek gönderdi. Çiçeğin üzerindeki “Sevgili Rahşan Hanım, acınızı paylaşıyorum, dualarım seninle” notu dikkat çekti. 

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, ziyaret sonrası yaptığı açıklamada, Ecevit’le 57. Hükümet döneminde Türkiye ekonomisinin en sıkıntılı döneminde çalıştıklarını anımsatarak, “Kendisine Allah’tan rahmet, ailesine sabırlar diliyorum” dedi. 

HYP Genel Başkanı Yaşar Nuri Öztürk de Ecevit’in Türk siyasetinin en ilkeli ve en fedakar, en çok çile çeken ama kendisine ve milleti hiçbir zaman “tatlı yalana” teslim etmeyen bir siyaset adamı olduğunu söyledi. Öztürk, “Şiirle aklı, duyguyla siyaseti ama özellikle şiirle siyaseti birleştiren ve bu ikisinde de yaratıcılığın doruk noktasına çıkan çok seçkin isimlerdendi. Bu alanda da tek isimdi” dedi. 

Yargıtay Başkanı Osman Arslan ise duygularını, “Milletimiz büyük bir devlet adamı ve siyasetçisini kaybetmiştir. Merhuma rahmet, ailesi ve milletimize başsağlığı diliyorum” diye ifade etti.
anka
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2006 Çarşamba 17:23:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?