23
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Sıcağa dayanamayan vatandaş boşanıyor

Pek çok ülke halkının daimi oluşu sebebiyle incelemeye aldığı Türk aile yapısı çatırdıyor. Uzmanlar, aile ilişkilerinin kuvvetlenmesi için tatili tavsiye ederken, buna imkanı olmayan çiftlerin ise akşam saatlerinde yürüyüşe çıkarak serin yerlerde dinlenmelerini istedi.

Bursa'da yıl başından bu tarafa bin 960 çift boşanmak için mahkemeye müracaat etti. Boşanan çiftlerin yarısını oluşturan  997'si, havaların ısındığı son 3 ay içinde yollarını ayırmak istedi. Boşanma sebepleri arasında şiddetli geçimsizlik gelirken, yapılan mahkemelerin ardından 948 çift ise eşlerinden yollarını ayırdı.

SICAKLAR ÇİFTLERİ DAHA BENCİL YAPIYOR

Havaların ısınmasıyla strese daha fazla dayanamayıp fevri davranan çiftlerin soluğu adliyede aldığını belirten uzmanlar ise yuvasını sahip çıkmak isteyenlere muhakkak tatil yapmalarını öneriyor. Aile mahkemelerinde bilirkişilik yapan Sosyal Hizmet Uzmanı Avukat Ahmet Köse, son bir haftada 6 kişinin boşanmak için kendisine müracaat ettiğini, sıcaklara çok dikkat edilmesi gerektiğini söyledi. Aşırı sıcakların yuvaları dağıttığı belirten Köse, çiftlerden havaları dikkate almalarını istedi. Sıcaklar sebebiyle insanların psikolojik dengesinin bozulduğunu ifade eden Köse, "Sıcaklarla çiftler bencilleşebiliyor. Tahammül göstermiyorlar. Herkes parlıyor. Kan insanların beynine sıçrıyor. Anlık davranıyorlar ve bu, adliye koridorlarına yansıyor" dedi.
25 DERECENİN ÜZERİNDE HOŞGÖRÜLÜ OLUN

Yuvaların dağılmaması için çiftlere tavsiyelerde bulunan Köse, "Çiftler 25 derecenin üzerindeki sıcaklıklarda hoşgörülü olmayı bilmeli. Yazlığa gitsinler. Deniz kenarı, dağ gibi serin bölgelerde dinlenip, mutlu olmaya çalışsınlar. Tatil ilişkiyi pekiştirir. Sık sık tatile çıkanlar ise farklı yerlere gitsinler. Atalarımız tebdili mekanda ferahlık var demiş. O yüzden farklılık aile bağlarını güçlendirir" diye konuştu.

AKŞAM SAATLERİNDE AİLECE YÜRÜYÜŞE ÇIKIN

Sıcak havaların insanlardaki iş verimini de düşürdüğünü ifade eden Köse, ekonomik durumu el vermeyen çiftlerin ise mutlaka akşam saatlerinde ailece, yürüyüşe çıkmalarını istedi. Köse, "Ailece parklarda otursunlar. Çay bahçelerinde eğlensinler, serin içecekler içip, çekirdek yesinler. Mutlu olmaya çalışsınlar. Böylelikle bağlar kuvvetlenir" şeklinde konuştu. Öte yandan özellikle ilkbahar ve yaza girişte, doğa gibi insanların da canlandığını dile kaydeden Köse, "Bu durumda çiftler arayışa giriyor. Bahar aşık olma ayıdır. O yüzden çiftlerin yalnız değil mutlaka birlikte tatile çıkmaları gerekir" açıklamasını yaptı.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Ağustos 2005 Perşembe 12:43:07
Güncelleme :17 Ağustos 2005 Çarşamba 00:48:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?