19
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Sıcak hava asfalt eritti!

SICAK HAVA ASFALT ERİTTİ

Gaziantep - Kilis Karayolu'nun asfaltı aşırı sıcak sebebiyle eridi.

Türkiye'yi Suriye'ye bağlayan karayolunun 10. kilometresinden itibaren yaklaşık 3-4 kilometrelik yolda sürdürülen yol genişletme çalışmaları sırasında bir süre önce dökülen asfalt, aşırı sıcaklar nedeniyle eridi.

Yoldan geçen araçlar eriyen asfalt üzerinde tekerlek izi bırakırken, asfaltın erime anı da İHA kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi. Asfalt, aşırı sıcak sebebiyle kısa sürede eriyerek, neredeyse sıvı hale geldi.

Sürücüler, eriyen asfaltta güçlükle ilerlerken, yetkililerin bir an önce yolun erimesine çözüm bulmalarını istediler. Sürücüler, eriyen asfalt sebebiyle kazalarla karşı karşıya kaldıklarını ileri sürdüler.

Yol güzergahında arazileri bulunan vatandaşlar da, eriyen asfalt sebebiyle yolun karşısına dahi geçemediklerini kaydederek, "Yaklaşık bir ay önce asfaltı döküp gittiler. Aşırı sıcak sebebiyle asfaltta erimeler meydana geldi. Sürdürülen yol çalışmasının bir an önce bitirilmesini istiyoruz. Çünkü bağ ve bahçelerimiz çevreye saçılan toz ve topraktan büyük zarar görüyor" dediler.

SICAK HAVA ASFALT ERİTTİ
SICAK HAVA ASFALT ERİTTİ
SICAK HAVA ASFALT ERİTTİ
İHA
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2010 Pazar 00:23:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ahmet IP: 88.244.130.xxx Tarih : 17.07.2010 04:50:50

ben sıcaktan eridiğine inanmıyorum biz batıda edremit körfezindeyiz hava sıcaklığı 32 dereceyi geçmedi burada yapılan tüm duble yol asvaltları sıvılaştı  sebebi belli gerçek asvalt yerine ucuz işlenmemiş petrole benzer bir malzeme kullanılmış 20 derecenin üstünde hemen kendini salıyor şehir içinde eskiden   sıcakta yumuşayan yollarımız taş gibi bir gıram erimedi ama anayola çık dere içinde gidiyorsun  bu yoldaki yolsuzluğun göstergesidir sıcakla hiç alakası yok