19
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Sıcaklar devam edecek

Türkiye’de son yılların en sıcak Ağustos ayı yaşanıyor. Birçok şehirde hava sıcaklığı rekor kırıyor. Çarşamba’dan itibaren 3-4 derecelik düşüş bekleniyor ama hava sıcaklığı yine de ay sonuna kadar mevsim normalinin üzerinde seyredecek. Antalya'da termometreler 50 dereceyi gösterdi.

Başta İstanbul, İzmir ve Antalya olmak üzere birçok şehirde dün son 20 yılın en sıcak 20 Ağustos günü yaşandı.

Hava sıcaklığı dün gölgede İstanbul’da 35,5; İzmir’de 39,7; Bodrum’da 40,8; Antalya merkezde 41,8; Antalya Manavgat’ta da gölgede 44,1 derece ölçüldü.

Bugün de sıcaklık rekorları kırılması bekleniyor. Çarşamba günü hava sıcaklığında 3-4 derecelik düşüş olacak, ancak sıcaklık yine de mevsim normallerinin üzerinde seyredecek.

İstanbul’da Çarşamba’dan itibaren rüzgarın sertleşmesiyle hava biraz serinleyecek. Ege’de ise hava sıcaklığının düşmesine rağmen rüzgarın hızını azaltması nedeniyle bunaltıcı bir hava hakim olacak. 

Antalya'da termometreler 50 dereceyi gösterdi

Antalya'da termometreler öğle saatlerinde sıcaklığı 50 derece olarak gösterdi. Nem oranının yüzde 86 olduğu Antalya'da caddeler ve sokakların boş olduğu gözlenirken, insanlar plajlar ve havuzlara akın etti.

Kent merkezindeki en işlek caddelerde bile çok az sayıda insanın bulunduğu Antalya'da bazı kişiler ağaçların gölgelerinde uyuyakaldı, plajlara akın eden Antalyalılar ve turistler ise denize girerek serinledi. Böyle bir sıcaklıkla ilk kez karşılaştıklarını söyleyen yabancı turistler, “Antalya'ya ilk geldiğimizde büyük bir şaşkınlık yaşadık.

Burası gerçekten çok sıcaktı. Ancak bir süre sonra alıştık” dedi. Antalya'da Valilik binası önünde bulunan termometrenin 50 derece gösterdiğini gören Antalyalılar ve turistler büyük bir şaşkınlık yaşadı.

Alanya İlçesi'nde ise fırtına ve yağmurlu geçen iki günün ardından etkili olan sıcak hava ile sahiller turistle doldu. Sıcaktan bunalan yerli ve yabancı turistler, kendilerini Kleopatra ve Begonvil sahillerine attı.


aa
Yayın Tarihi : 21 Ağustos 2006 Pazartesi 12:53:15
Güncelleme :21 Ağustos 2006 Pazartesi 16:33:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?