28
Mayıs
2024
Salı
YAŞAM

Sıcaklar salı'ya kadar

İstanbul Meteoroloji Bölge Müdürü Mustafa Yıldırım, bugün kentte sıcaklığın 35-36 derece hissedildiğini belirterek, İstanbulluların akşam saatlerinde nem oranının artması nedeniyle bunaltıcı bir gece geçireceklerini söyledi. Bunaltıcı sıcaklar salı gününe kadar sürüyor.

İstanbul bunaltıcı gece geçirecek

Yıldırım, yaptığı açıklamada, İstanbul'da semt semt değişen sıcaklıkları ölçtüklerini belirterek, yapılan ölçümlerde Şile'de 29, Sarıyer'de 30, Samandıra ve Aksaray'da 32, Göztepe ve Bakırköy'de 33, Kartal ve Pendik'te 34 derece sıcaklık belirlendiğini kaydetti. Kentte bugün sıcaklığın 35-36 derece hissedildiğini bildiren Yıldırım, şunları söyledi:

“Kent genelinde nem oranı bugün düne göre daha fazla arttı. Şu an İstanbul'un kuzey kesimlerinde yüzde 60-70, güney bölgelerinde ise yüzde 50-55 nem var. Akşam saatlerinde nemin biraz daha artmasını bekliyoruz. Sıcaklık akşam saatlerinde biraz düşüyor ama İstanbullular akşam saatlerinde nem oranının artması nedeniyle bunaltıcı bir gece geçirecekler. 30 derece olan bir yerde yüzde 70 nem olunca sıcaklık 35-36 derece hissediliyor.”

Yıldırım, rüzgarın zaman zaman poyrazdan hafif hafif esmesinin İstanbulluları biraz rahatlatacağını ifade etti. Kentte yarın sıcaklıkların 2 ila 4 derece azalacağını dile getiren Mustafa Yıldırım, şöyle devam etti:

“İstanbul'da yarın Çatalca ve Silivri çevrelerinde sağanak yağış bekleniyor. Salı günü İstanbul genelinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışla sıcaklıklar da mevsim normallerine inmiş olacak. Yağışların özellikle Salı günü yer yer etkili olacağını tahmin ediyoruz.”



Bunaltıcı sıcaklar salıya kadar

Meteoroloji, kavurucu sıcakların iç ve güney bölgelerinde devam edeceğini bildirirken, kuzey kesimlerinde Salı gününden itibaren bir düşüş yaşanacağını kaydetti. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezi’nden yapılan açıklamada, Türkiye genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığının, Salı günü kuzeybatı, Çarşamba günü ise kuzey kesimlerde azalarak mevsim normallerine düşeceği belirtildi. Sıcaklıkların, güney ve iç bölgelerde yüksek değerlerde seyredeceği ifade edildi. Meteoroloji’den konuya ilişkin yapılan açıklamada şöyle denildi: 

“Yarın (Pazartesi günü); yurdun kuzeybatı kesimleri parçalı bulutlu, Trakya, Marmara’nın Güneydoğusu ile Bolu ve Düzce çevreleri öğle saatlerinden sonra kısa süreli gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer bölgelerin az bulutlu ve açık geçmesi bekleniyor.
Salı günü; yurdun kuzey kesimleri parçalı bulutlu, Marmara’nın Güney ve Doğusu, Kuzey Ege, İç Anadolu’nun Kuzeybatısı, Batı Karadeniz ile akşam saatlerinde Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinin gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer bölgelerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Marmara’nın Doğusu, Batı Karadeniz’in Batısı ile Çankırı ve Ankara’nın Kuzey İlçelerinde öğle saatlerinden sonra etkili olması bekleniyor. 

Çarşamba günü kuzeydoğu kesimlerde, Perşembe ve Cuma günleri Trakya ile Doğu Karadeniz’de kısa süreli gök gürültülü sağanak yağış geçişlerinin, diğer bölgelerde az bulutlu ve açık havanın etkili olması bekleniyor.”


ANKA/AA
Yayın Tarihi : 6 Ağustos 2006 Pazar 17:30:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?