19
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Sıcaklar salı'ya kadar

Meteoroloji, kavurucu sıcakların iç ve güney bölgelerinde devam edeceğini bildirirken, kuzey kesimlerinde Salı gününden itibaren bir düşüş yaşanacağını kaydetti. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezi’nden yapılan açıklamada, Türkiye genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığının, Salı günü kuzeybatı, Çarşamba günü ise kuzey kesimlerde azalarak mevsim normallerine düşeceği belirtildi. Sıcaklıkların, güney ve iç bölgelerde yüksek değerlerde seyredeceği ifade edildi. Meteoroloji’den konuya ilişkin yapılan açıklamada şöyle denildi: 

“Yarın (Pazartesi günü); yurdun kuzeybatı kesimleri parçalı bulutlu, Trakya, Marmara’nın Güneydoğusu ile Bolu ve Düzce çevreleri öğle saatlerinden sonra kısa süreli gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer bölgelerin az bulutlu ve açık geçmesi bekleniyor.
Salı günü; yurdun kuzey kesimleri parçalı bulutlu, Marmara’nın Güney ve Doğusu, Kuzey Ege, İç Anadolu’nun Kuzeybatısı, Batı Karadeniz ile akşam saatlerinde Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinin gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer bölgelerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Marmara’nın Doğusu, Batı Karadeniz’in Batısı ile Çankırı ve Ankara’nın Kuzey İlçelerinde öğle saatlerinden sonra etkili olması bekleniyor. 

Çarşamba günü kuzeydoğu kesimlerde, Perşembe ve Cuma günleri Trakya ile Doğu Karadeniz’de kısa süreli gök gürültülü sağanak yağış geçişlerinin, diğer bölgelerde az bulutlu ve açık havanın etkili olması bekleniyor.”


ANKA
Yayın Tarihi : 6 Ağustos 2006 Pazar 11:30:34
Güncelleme :6 Ağustos 2006 Pazar 11:38:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?