26
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Sıcaklık 4 derece düşecek

Sıcaklık doğu bölgelerde 2 ila 4 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre, Marmara’nın batısı, İç Ege, Batı Akdeniz, Doğu Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimleri, Bilecik, Gümüşhane, Bayburt, Erzincan, Kars, Erzurum, Ağrı, Iğdır ile Aydın ve Muğla’nın iç kesimlerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor. Hava sıcaklığının doğu bölgelerde 2 ila 4 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgârın ise genellikle kuzey ve kuzeybatı, akşam saatlerine kadar güney ve iç kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi tahmin ediliyor.

-BAZI İLLERDE HAVA DURUMU-

İSTANBUL: Parçalı ve çok bulutlu, Avrupa Yakası kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (26)
ANKARA: Parçalı bulutlu, öğle ve gece saatlerinde kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (26)
İZMİR: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde kuzey ve iç kesimleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (30)
ADANA: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde iç kesimlerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (29)
ANTALYA: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde iç kesimleri ile öğle saatlerinde il genelinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (25)
SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu. (24)
ERZURUM: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (20)
VAN: Parçalı ve çok bulutlu. (19)
DİYARBAKIR: Parçalı bulutlu. (30)

-BÖLGELERDE HAVA DURUMU-

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, Trakya, İstanbul’un Avrupa Yakası, Çanakkale, Bilecik çevreleri ile Balıkesir’in Edremit, Ayvalık, Burhaniye ve Havran ilçelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.
EGE: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinden itibaren Afyonkarahisar ve Denizli, öğle saatlerinde Kuzey Ege kıyıları, Afyonkarahisar, Uşak, Kütahya, Denizli, Manisa ile Aydın ve Muğla’nın iç kesimlerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü ve sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor.
AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Batı Akdeniz’in iç kesimlerinin, öğle saatlerinde bölgenin iç kesimleri ile Antalya çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
İÇ ANADOLU: Parçalı, yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinde Konya ve Karaman çevrelerinin, öğle saatlerinde bölge genelinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, iç kesimlerinin aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor.
ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde Orta Karadeniz iç kesimleri ile Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi tahmin ediliyor.
DOĞU ANADOLU: Parçalı, yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinde Erzincan, Erzurum, Kars, Ağrı ve Iğdır çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor.
GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu, öğle saatlerinde batı kesimlerinin yer yer çok bulutlu geçmesi tahmin ediliyor.

ANKA
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2013 Cumartesi 12:44:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?