20
Mayıs
2024
Pazertesi
YAŞAM

Sigara yasağını delen zabıta fidan dikti

Düzce'de, sigara yasağını delen bir zabıta memuru, sabah koşusunun ardından 10 adet fidan dikti.

19 Mayıs 2008 tarihinde yürürlüğe giren 5727 sayılı kanun gereğince kapalı alanlar ile kamuya ait yerlerde sigara içme yasağını ihlal eden Düzce Belediyesi zabıta memuru Hakan Dinçer'e, Düzce Belediye Başkanlığı tarafından her sabah spor ve 10 adet fidan dikme cezası verilmişti.

Sabah sporu cezasını tamamlayan zabıta memuru, 10 adet fidan dikerek cezasını tamamladı. Kalıcı konutlar bölgesinde düzenlenen Avrupa Komşular Bayramı etkinlikleri alanında fidan diken zabıta memuru Hakan Dinçer'e arkadaşları
eşlik etti.

Zabıta memurunun yanına gelen Düzce Valisi Bülent Kılınç ve Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş de fidan dikimine yardım etti.

Belediye Başkanı Mehmet Keleş, zabıta memurunun spor ve fidan dikme cezasının yanında para cezasıyla da cezalandırıldığını belirterek, "Arkadaşımız bizi kırmadı ve fidan dikme cezasını yerine getirdi. Bu sembolik bir cezadır, vatandaşlarımız fidan dikmeye teşvik ediliyor" dedi.

Düzce Valisi Bülent Kılınç ise, vatandaşların zaman zaman yapacağı kaçamaklarla bol sayıda fidan dikileceği esprisini yaparak, kendisinin de sigarayı azalttığını ve bırakmak istediğini söyledi.

.
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2008 Salı 23:20:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?