23
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Silahlanmaya karşı 'Sessiz Ayakkabıların Yürüyüşü'

Umut Vakfı ve İstanbul Valiliği, ''28 Eylül Bireysel Silahsızlanma Günü'' dolayısıyla çeşitli etkinlikler gerçekleştirecek. Umut Vakfı tarafından Lütfi Kırdar Kongre Sarayı'nda düzenlenen basın toplantısında konuşan vakfın Mütevelli Heyeti ve Yönetim Kurulu Üyesi avukat Fikret İlkiz , bu yılki etkinlikler kapsamında 24-25 Eylül'de ''Türkiye'de Bireysel Silahsızlanma Sorunu: Çözüm Önerileri'' konulu toplantı düzenleneceğini belirterek bu toplantıda bireysel silahlanma olgusunun farklı bakış açılarıyla tartışılacağını söyledi.

Toplantı sonunda hazırlanacak so- nuç bildirgesinin, konuyla ilgili tüm resmi kurumlara, ilgili sivil toplum kuruluşlarına ve medyaya iletileceğini kaydeden İlkiz, sonrasında ise hedeflenen amaçların gerçekleşmesinin izleneceğini bildirdi.

Geleneksel ''Sessiz Ayakkabıların Yürüyüşü'' etkinliğinin bu yıl da İstanbul Valiliği ve Beyoğlu Belediyesi'nin işbirliğiyle Taksim Meydanı'nda 28 Eylül'de gerçekleştirileceğini ifade eden İlkiz, Hollanda'nın İstanbul Başkonsolosluğu'nun katkılarıyla düzenlenen ''11. Bireysel Silahsızlanma Yarışması'' nın konusu ile ödülünün de aynı gün açıklanacağını kaydetti.
CUMHURİYET
Yayın Tarihi : 21 Eylül 2005 Çarşamba 05:58:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?