22
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Simav'da su israfı yapanlara para cezası

Simav ilçesinde, içme suyu ile bahçesini sulayanlar ile araç, balkon ve merdiven yıkayarak suyu boşa akıtanlara ceza yağdı. 'Su israfı' yaptığı belirlenen 17 kişiye toplam bin 146 YTL para cezası kesildi.


Simav Belediye Başkanı Rıza Özdemir, yaptığı basın açıklamasında, ilçede şimdilik içme suyu konusunda herhangi bir sıkıntı yaşanmadığını belirterek, "Ancak yurt genelinde yaşanan içme suyu sıkıntısına paralel olarak bizde ilçede bazı konularda tasarruf tedbirleri uygulamaya koyduk. Tasarruf tedbirleri arasında içme suyu ile bahçe, balkon, merdiven ve araç yıkamasını yasakladık. Konuyla ilgili yaptığımız anonslar ile tasarruf tedbirlerine uymayanlar hakkında para cezası uygulayacağımızı belirttik.


Ardından zabıta ekiplerimizi mahalle aralarına göndererek kontroller yaptık. Kontroller sırasında tasarruf tedbirlerine uymayan 17 kişiye toplam bin 146 YTL para cezası uyguladık" dedi.


Vatandaşların içme suyu ile ilgili aldıkları tasarruf tedbirlerine karşı duyarlı olmaya davet ettiklerini ifade eden Özdemir, "Kontrollerimiz gece ve gündüz aralıksız sürecek. Bu konuda kimseye ayrıcalık tanınmayacak. Tedbirlere uymayanlar hakkında cezai işleme devam edilecek" diye konuştu.


Simav Belediyesi Zabıta Amiri Mehmet Eraş, "Duyarlı halkımızdan ücretsiz 'Alo 153 Zabıta' hattına ihbar bekliyoruz. Zabıta ekiplerimiz 24 saat görevinin başında" dedi.


Simav halkının bir kişi ihbar etmesinin şikayet anlamına getirdiğini belirten Simav Belediyesi Zabıta Amiri Mehmet Eraş, "Bu şikayet anlamına gelmez. Halkımızdan bu konuda anlayış bekliyoruz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Ağustos 2007 Cumartesi 16:29:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?