22
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Şimdi yayla zamanı

Muş ve çevre illerde hayvancılık yaparak geçimini sağlayan vatandaşlar, uzun geçen kış mevsiminin ardından yaylalara çıkmaya başladı. 

Kış mevsiminin geçmiş yıllara göre uzun sürmesinin ardından yaylalar bu yıl gecikmeli de olsa şenlendi. Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin değişik illerinden gelerek yayla kiralayan sürü sahipleri ve Muşlu vatandaşlar, Kozma, Elmabulak, Kızılziyaret, Kosor ve Üçevler bölgesindeki yaylaları kullanmaya başladı. 

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinden gelen Hilmi Akın, Muş'taki yaylaların verimli ve hayvancılık için elverişli olduğunu belirterek, "Her yıl olduğu gibi bu yıl da koyunlarımızı yaylalara çıkarmak için köyümüzden Muş'a geldik. Diyarbakır, yaz mevsiminde çok sıcak olduğu için her yıl hayvanlarımızı buralarda kiraladığımız yaylalara getiriyoruz. Yaklaşık 5 ay süreyle yaylada kalıyoruz. Yaylaya çıkarken ve inerken hayvanlarımızla birlikte ulaşımı yaya sağlıyoruz. 

Eşyalarımızı at ve eşek sırtında taşırken, hayvanlarımız çobanlar eşliğinde günlerce yol kat ediyor. Hayvanlarımızı yaya olarak yaylaya çıkardığımızda, hem nakliye ücreti ödemekten hem de yem maliyetinden tasarruf ediyoruz" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2007 Pazartesi 17:36:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?