19
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Sinek ilacı belde halkını zehirledi

Adana'nın Ceyhan İlçesi Mercimek Beldesi’nde belediyenin haşerelere karşı kullandığı böcek ilacı halkı zehirledi. Hastanede tedavi gören 39 kişinin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Adana'nın Ceyhan ilçesinin Mercimek Belediyesi 4 bin kişinin yaşadığı beldede yaz aylarında artan haşerelere önlem olarak bir hafta önce Nur İlaç isimli taşeron firma ile anlaşarak beldede ilaçlama başlattı. Firma görevlilerince bu akşam yapılan ilaçlamadan bir saat sonra özellikle Aşağı Mahalle’de oturan 39 kişi, mide bulantısı, baş dönmesi ve kusma şikayetleri üzerine Ceyhan Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Yapılan muayenede hastaneye başvuranların zehirlendikleri belirlendi.

Olayı öğrenince hastaneye gelerek zehirlenen vatandaşları ziyaret edip sağlık durumları hakkında bilgi alan Mercimek Belde Belediye Başkanı Menderes Biçer, “Nur İlaç Firması’yla bu yıl ilk defa anlaşma yaptık. Zehirlenmenin sıkılan haşere ilacından olduğu kesin. Şu an için hayati tehlikesi olan vatandaşımız yok. Ancak yine de hastalarımızı takip ediyoruz” dedi. Başkan Biçer, yarın firma yetkileri ile görüşüp sorunun neden kaynaklandığının belirleneceğini söyledi. 

Hastanede gözetim altında tutulan 39 kişinin sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.
.
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2006 Pazartesi 11:03:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?