30
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Sinemada kız kıza film keyfi

İstanbul sinemalarında son birkaç aydır kadınlara özel günler oluyor. Bunlardan biri her salı günü Astoria Cinebonus sinemalarında uygulanan yüzde 50 indirim, diğeri de Cinecity sinemalarındaki kadınlar matinesi diyebileceğimiz ücretsiz Kız Kıza Sinema Keyfi. Her ikisi günde de sinemada kadın izdihamı yaşanıyor.

Haftaiçi, bir salı gününde "Sinemaya kaç kişi gider ki" demeyin sakın. Çünkü Astoria Cinebonus sinemaları, salı günleri diğer haftaiçi günlerinin aksine tıklım tıkış oluyor. Hem de sabah 10.30’dan itibaren. Çünkü bu sinemada her salı, her matinede kadınlara yüzde 50 indirim uygulanıyor. Yani biletler sadece 6 YTL. Gerçekten anlatıldığı kadar ilgi görüyor mu, diye 18.00 seansından önce mekanı keşfe gittik. Gerçekten de daha bilet gişesinden bugünün bir farklılığı olduğu dikkat çekiyordu.

ERKEKLERİN BURADA NE İŞİ VAR YAHU

Tam iş çıkışı saatine denk geldiğimizden sinemada daha çok işten çıkmış genç ve şık kadınlar vardı. Hepsi haftasonu kendi işlerine vakit ayırmayı tercih ettiğinden, kız arkadaşlarıyla toplanıp buraya gelmeyi tercih etmiş. Bu indirimin, kız kıza buluşmak ve vizyona giren yeni filmleri seyretmek için iyi bir bahane olduğunu düşünüyorlar.

Arada bir iki tane erkek de dikkatimi çekti. "Bu duruma ne diyorsunuz?" diye sorduğumda "Haftaiçi sakin sakin sinema izlemek için gelmiştik. Ama bu kadar çok kadını bir arada görünce önce kadınlara özel matine uygulanıyor sandık. Az kalsın geri dönüyorduk" diyorlar. Kadınlarsa "Yahu bugün kadınların özel indirim günü. Erkeklerin burada ne işi var" diye soruyor şaka yollu.

250 KİŞİ GELİYORDU ŞİMDİ 1000 KİŞİ OLDU

Sadece akşam seanslarındaki izleyici potansiyelini görebildiğimiz için tüm gün sinemada neler olup bittiğini Astoria Alışveriş Merkezi Genel Koordinatörü Ferzan Çelikkanat’a sorduk: "Bir ay önce kadınlara yüzde 50 indirim uygulamasına geçtiğimizden beri her salı sabahtan itibaren sinema kadınlarla dolmaya başlıyor. Hem de çok fazla duyuru yapmamamıza rağmen. Akşam seanslarına kadar daha çok 40 yaş üzeri ev hanımları geliyor. 18.00’den sonra sizin de gördüğünüz gibi genç iş kadınları. Normalde salı ve çarşamba sinemada ölü gündür. Ama bu kampanya başladığından beri 250 kişilik seyirci sayısı bine çıktı. Daha çok Türk filmlerine ve romantik komediye ilgi gösteriyorlar."

Her biri localı, 10 salonlu Astoria Cinebonus’un duvarları cam. Alışveriş merkezini ve İstanbul manzarasını görebiliyorsunuz. Tabii film sırasında camlar karartılıyor.

(Cinebonus Astoria: (0212) 215 27 27).

AYDA BİR KADINLAR MATİNESİ DÜZENLİYORLAR

Kadınlara özel diğer bir sinema aktivitesi de Cinecity Sinemaları’nda. Sadece kadın kadına film izleyebiliyorsunuz. Kız Kıza Sinema Keyfi adı verilen buluşma ücretsiz. Her ay sadece bir kez düzenlenen etkinlik bu kez 24 Aralık’ta Etiler’deki D-Point Cinecity’de, Kozyatağı Wings Cinecity’de ve Zeytinburnu Olivium Cinecity’de 21.00’de başlayacak.

Tüm aktivitelerden yararlanmak için film başlamadan bir saat önce gelmek gerekiyor. Çünkü kozmetik markası L’Oreal ile işbirliğiyle yapılan etkinlikte filmden önce cilt bakımı ve makyaj yaptırmak mümkün. Ardından şampanyalarınızla sinema salonuna geçip filmi izleyebiliyorsunuz. Katılmak için önceden Cinecity’yi arayıp yer ayırtmak gerekiyor.

Etiler: (0212) 352 16 66, Kozyatağı: (0216) 315 10 10 Zeytinburnu: (0212) 546 96 96.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 12 Aralık 2008 Cuma 23:05:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?