25
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Sıra ona gelince gözünü kırpmadı

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde gerçekleştirilen bir nakille, Diyarbakırlı Hayriye Çiftsüren annesi Sultan Çiftsüren'e karaciğerinden bir parça vererek şifa oldu.

Kendisine iki sene önce Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde Hepatit B'ye bağlı karaciğer yetmezliği teşhisi konduğunu açıklayan 31 yıllık evli ve 7 çocuk annesi Sultan Çiftsüren (47), "O tarihten bu yana ilaç tedavisi görüyorum.

Ancak bu tedavilerden olumlu cevap alınamayınca doktorlarım iyileşmem için tek çözümün organ naklinde olduğunu söyledi. Onların önerisi ile nakil için geçen Ekim ayında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne geldik" dedi.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde yapılan incelemelerde organ naklinin tek kurtuluş şansı olduğunun belirtildiğini açıklayan Çiftsüren, "Nakil konusu gündeme geldiğinde kızım Hayriye hemen gerekli testleri yaptırdı. Sonuçlar olumlu çıkınca nakile karar verildi. Kızım sayesinde sağlığıma kavuşacağım için çok mutluyum" diye konuştu.

Annesini sağlığına kavuşturmak için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayacağını anlatan altı yıllık evli ve iki çocuk annesi Hayriye Çiftsüren (26), "Biz yedi kardeşiz. Nakil için hepimiz gönüllü olduk. Testleri ilk ben yaptırdım. Sonuçlar olumlu çıktığı için çok mutluyum. Şimdi Allah'tan tek isteğim annemin bir an önce eski sağlığına kavuşması" dedi.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'ndeki nakil, Doç.Dr. Murat Kılıç, Doç.Dr. Murat Zeytunlu ve Plastik Cerrahi'den Prof. Dr. Mehmet Alper başkanlığındaki ekip tarafından gerçekleştirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2009 Perşembe 11:41:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?