18
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Şırnaklı berberin sinema sevdası

Şırnak'ın Silopi ilçesinde berberlik yapan Mesut Bilişik, oyuncuları gazeteci, terzi, duvar ustası, manav, boyacı ve şoför olan "Dermansız Dert" adlı filminin çekimlerini tamamladı.

Daha çok çatışma ve terör olaylarıyla gündeme gelen Cudi Dağı, bu kez birbirini seven iki gencin arasına giren ağa oğlunun zulmüne karşı mücadelenin konu edinildiği sinema filmi çekimlerine mekan oldu. Yönetmenliğini ve başrol oyunculuğunu Silopi’de berberlik yapan Mesut Bilişik’in yaptığı "Dermansız Dert" adlı filmin çekimleri sona erdi. Film, Kurban Bayramı’ndan sonra yapılacak gala ile sinemaseverlerin beğenisine sunulacak.

Yaklaşık 2 yıl süren filmde, berber, gazeteci, terzi, duvar ustası, televizyoncu, manav, boyacı, şoför gibi çeşitli meslek erbabından oluşan 170’e yakın kişi gönüllü olarak rol aldı. Berberlikten elde ettiği gelir ile filmi çeken Bilişik, Şırnak’ta sinema salonu olmadığı için galayı yapmakta sıkıntı çektiklerini söyledi.

 "Dermansız Dert"in, çektiği üçüncü film olduğunu anlatan Bilişik, sinemaya ilgisinin kendisini ilk başta amatörce filmler çekmeye yönelttiğini söyledi. "İlk çektiğim filmlerde 5-6 kişiyi oynatıyordum. Çünkü insanların filmde oynamaya cesaretleri yoktu. Hatta bazıları ilk başlarda benimle dalga geçiyordu. Onları umursamadan çekimlerime devam ettim" diyen Bilişik, son çektiği filmde ise 170 kişinin rol aldığını kaydetti.

Filmin çekimlerinin 2 yıl sürdüğünü, filmde berber, gazeteci, terzi, duvar ustası, televizyoncu, manav, boyacı, şoför gibi çeşitli meslek erbabından oluşan 170 kişinin rol aldığını anlatan Bilişik, filmde rol alan bütün arkadaşlarının elinden gelmeni yapmaya çalıştığını dile getirdi.

-Boğulma tehlikesi yaşadı-

Filmin çekimleri sırasında sıkıntılar yaşadıklarını ve bir sahnenin çekiminde boğulmaktan son anda kurtulduğunu anlatan Bilişik, şunları söyledi:

"Senaryo gereği boğulma sahnesi olacaktı, sağanak vardı. Yine de boğulma sahnesini çekmeye başladık. Rol gereği derken az kalsın gerçekten boğuluyordum. Bir araç tarama sahnemiz vardı. Araç bulamayınca ağabeyim arabasını filme destek olmak için feda etti. Gerekli izinlerimizi alıp güvenliğin sağlanmasının ardından araç tarama sahnemizi gerçekleştirdik. Ağabeyimin aracı kullanılamaz hale geldi. Aracı hurdacıya verip, oradan elde edeceğimiz parayı filmin eksiklerini gidermek için kullandık."

-30 bin liraya mal oldu-

Birbirini seven iki genç arasına giren ağa oğlunun zulmüne karşı mücadelenin anlatıldığı filmin yaklaşık 30 bin liraya mal olduğunu bildiren Bilişik, "Filmin çekimleri bitti. Kurban Bayramı’ndan sonra galasını yapmayı düşünüyoruz. Ancak Şırnak’ta sinema salonu olmadığı için bir okulun konferans salonunda galasını yapmayı düşünüyoruz. Bu faaliyetlerin devamını getirmek için sinema salonunun kurulmasını ve yetkililerden bizlere desteklerini esirgememelerini istiyoruz" dedi.

 

AA
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2012 Pazar 15:41:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?