22
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Sırtından bisturi çıktı!

Osmaniye'de bel ağrısı şikayetiyle hastaneye başvuran 56 yaşındaki kadının sırtında tespit edilen bisturi bir operasyonla alındı.

Kadın, bisturinin 18 yıl önce olduğu ameliyat esnasında vücudunda unutulduğunu öne sürdü. Edinilen bilgiye göre, 56 yaşındaki Fatma Aslan, şiddetli bel ağrısı şikayeti ile Osmaniye Özel İbni Sina Hastanesine başvurdu. Burada yapılan muayenede, doktorlar hastanın daha önce fıtık ameliyatı olduğunu öğrenince röntgenini çekti. Röntgende, kadının sırt bölümünde bisturi olduğu tespit edildi. Bisturi, yapılan bir operasyonla alındı.

Fatma Aslan'ı ameliyat eden Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Muhammed Akan bisturiyi ''laparoskopik metot'' ile çıkardıklarını belirterek, ''Şayet hastamız bu bıçaktan kurtulmasaydı, ileri ki yaşlarda çok daha önemli sorunlar yaşayabilirdi. Karında bir apse meydana gelebilirdi ya da küçük bir kazada karında büyük zararlar oluşabilirdi'' dedi.

Akan, hastanın şu anki sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi. Aslan ise bugüne kadar bir çok kez hastaneye başvurduğunu ancak kimsenin durumu fark edemediğini anlattı. 18 yıl önce Adana'da bir hastanede ameliyat olduğunu belirten Aslan, bisturinin bu ameliyatta vücudunda unutulduğunu öne sürerek, söz konusu hastane hakkında dava açacağını söyledi.

a.a
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2007 Cumartesi 21:18:24
Güncelleme :30 Aralık 2007 Pazar 07:49:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?