16
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Sivrisinek derdi bitiyor

Elvin Tekstil, yazın sivri sineklerin verdiği rahatsızlığı sona erdirmek için, içeriğinde sinekleri uzak tutan özel kimyasal bulunan "sinekkovar perde" üretti.

Elvin Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Canan Sönmez Canik, teknik tekstille ilgili ürün geliştirme çalışmaları yaptıklarını, bu ürünlerden birinin de sinekkovar perde olduğunu söyledi. Ürünü sene başında piyasaya sunduklarını ifade eden Canik, "Aynı zamanda anti bakteriyel olan sinekkovar perde, sineklerin odaya girmesini engellerken, odadaki sinekleri de etkisiz hale getiriyor" dedi.

KİMYASALI İTHAL:

Ürünün kimyasalını yurt dışından ithal ettiklerini ve kendi tasarımlarına uyguladıklarını söyleyen Canik, ürünün hiçbir şekilde sağlığa zararlı olmadığını ifade etti. Canik, perdenin sinekleri öldürmediğini, sivrisinekleri perdelerin asılı olduğu mekandan uzak tuttuğunu, ısırmasını engellediğini anlattı. Canik, sinekkovar perdenin yaklaşık 3 yıl, 20-30 yıkamaya dayanıklı olduğunu vurguladı. Ürüne insanların yeni yeni ilgi göstermeye başladığını söyleyen Canik, "Bu ürünü yurt dışında da satıyoruz. Ürünü sıcak, sineği bol olan bölgeler tercih ediyor. Yurt dışında güney ülkelerinden, yurt içinde Akdeniz Bölgesi’nden siparişler var. Özellikle Güney Avrupa ülkeleri, İtalya ilgi gösteriyor" dedi. Fuarın ilk iki gününde perdeden 5 bin metrekareden fazla satış yaptıklarını aktaran Canik, teknik tekstil ürünleri arasında kokulu perde de ürettiklerini söyledi. Canik, sinekkovar perdenin fiyatına ilişkin bir soru üzerine, sözü edilen perdenin metre fiyatının diğer perdelere oranla 50 cent daha yüksek olduğunu kaydetti.

YÜZDE 80’İ YURTDIŞINA:

Elvin Tekstil’in 48 yıllık bir firma olduğunu, 20 yıldır da sadece perde ürettiğini ifade eden Canik, "Siparişe yönelik çalışıyoruz. 49 ülkeye ihracat yapıyoruz. Fabrikamız Bursa’da. İstanbul Şişli’de showroomumuz var. Ürünlerimiz dünyada Elvin markası ile satılıyor" diye konuştu. Satışlarının yüzde 20’sini iç, yüzde 80’ini yurt dışına yaptıklarını belirten Canik, iç satışlarının 2 milyon dolar, ihracatlarının da 8-9 milyon dolar olduğunu anlattı. Verilen bilgiye göre, tekstil endüstrisinde kullanılan "Health Guard" sistemi sayesinde sinekleri uzaklaştıran perde, antibakteriyel özelliğe de sahip. Laboratuvar ortamında test edilen perdeler, hijyenik ve korunaklı kumaşı sayesinde, mikropları ve bakterileri uzaklaştırıyor.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2007 Cumartesi 08:34:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?