31
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Soğuklar Sultan Sazlığı'nı dondurdu

Kayseri'nin Develi ve Yahyalı ilçeleri arasında, 320 kuş türünün barındığı ve tuzlu-tatlı suyun bir arada bulunduğu ender sulak alanlardan birisi olan Sultan Sazlığı, aşırı soğuklar nedeniyle dondu.

Kayseri'de gündüz eksi 15, gece ise eksi 30 dereceyi bulan hava sıcaklığı, Pınarbaşı ilçesindeki Bahçecik Barajı'nın ardından Sultan Sazlığı'nı da dondurdu.

Donan sazlık üzerindeki berdileri (Bir tür yumuşak kamış) biçerek yastık yapıp geçimlerini sağlamaya çalışan köylüler, böyle bir soğuk ve buzlanmayı şimdiye kadar görmediklerini söyledi. Mehmet Duru isimli köylü, doğduğundan beri buralarda yaşadığını, sazlığın ilk defa buz tuttuğunu söyledi.

Ailesinin geçimini sağlayabilmek için dondurucu soğukta berdi kesmeye çalışan Duru, "Daha önce berdileri biçmek için yoğun çaba sarf ediyorduk. Kayıklarla berdi kesmesi daha zordu. Sazlığın donması nedeniyle çalışmalarımızı buz üzerinde yapıyoruz. Buz üzerinde çalışmak benim için daha kolay oluyor ama tehlikesine karşı herhangi bir önlem almadım. Evimin geçimini sağlamak için bu işi yapmaya mecburum" diye konuştu.

 

iha
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2008 Pazartesi 14:09:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?