18
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

'Sokağa çıkma yasağı' bitiyor

Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nce hazırlanan ikamete dayalı adres sistemine ilişkin taslağın yasalaşması durumunda nüfus sayımları ve eleştirilere konu olan sokağa çıkma yasağı tarihe karışacak.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) yetkililerinden edinilen bilgiye göre, taslağın yasalaşması ile birlikte nüfus sayımları yerine nüfus tespiti sistemi gelecek.

2000 yılında yapılan sayımın ardından 2010 yılında yeni bir nüfus sayımı yapılması yasa ile birlikte rafa kalkacak. Önümüzdeki yıl ya da 2007 yılı içerisinde bir nüfus tespiti yapılması öngörülüyor.

Yasa ile birlikte nüfusun tümünün vatandaşlık numarası ve adresle birlikte eşleştirilmesi sonucu vatandaşları tek tek saymaya gerek kalmayacak, sistem üzerinden Türkiye'nin nüfusu anlık takip edilebilecek. Bunun yanında il, ilçe ve bölge nüfusları da anlık olarak belirlenebilecek.

Nüfus sayımlarının sadece insanları saymak için değil, vatandaşların özellikleri, özürlülük durumları ve yaşları gibi kriterlerini de ortaya koyduğunu hatırlatan yetkililer, bunun da örneklemeye dayalı anketler yoluyla çözülebileceğini dile getiriyorlar.


AA
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2005 Pazar 14:22:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?