23
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Sökülen pisuvarları yabancı öğrenciler takacak

Çorum'un İskilip Belediyesi'nin davetlisi olarak ilçeye giden değişik ülkelerden 15 üniversite öğrencisi, çevre düzenleme işlerinde gönüllü olarak çalışacaklar. Gençler, bir süre önce belediye tarafından pisuvarları sökülen tuvaletlerin modernizasyonunda da çalışacak.

İskilip Belediye Başkanı Orhan Öztürk, gönüllü olarak yurtdışından ilçeye öğrenci getirip misafir etme yönünde bir süre önce “Uluslararası Gençlik Kampları” adında proje hazırladı.

Öztürk, proje konusunda İstanbul'da bulunan bir turizm firmasıyla irtibata geçti. Söz konusu turizm firması, İskilip'e, Türkiye başta olmak üzere, Japonya, Güney Kore, Fransa, İspanya, Almanya ve İtalya, Rusya'dan, 8'i kız toplam 15 üniversite öğrencisi getirtti.

İskilip Belediye Başkanı Orhan Öztürk ve öteki yetkililer tarafından karşılanan öğrenciler, 15 gün kalacakları ilçede gönüllü olarak çevre düzenleme işlerinde çalışacaklar.

Öğrencileri makamında kabul eden Öztürk, projesini hayata geçirmenin sevincini yaşadığını ifade ederek, öğrencilerin, ilçede çevresel düzenleme yapmanın yanı sıra ülkenin kültürünü, insanını, tarihini ve doğal güzelliklerini tanıma fırsatı da elde edeceklerini bildirdi.

Öztürk, 15 gün boyunca bu öğrencileri en iyi şekilde ağırlayarak Türk insanının misafirperverliğini göstereceklerini ifade ederek, ”Projemizin diğer ayağı da İskilipli gençleri diğer ülkelere göndermek. Bu yönde de çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

PİSUVARLARI SÖKÜLEN TUVALETLERDE DE ÇALIŞACAKLAR

Başkan Öztürk, İskilip'te 15 gün kalacak yabancı öğrencilerin, ilçe merkezindeki köprü korkuluklarının boyanması ve mezarlıkların temizlenmesi gibi çevre düzenleme işlerinde çalışmalarda bulunacakları bildirildi. Öğrencilerin bir süre önce belediye tarafından pisuvarların sökülmesi nedeniyle tartışmalara neden olan ilçedeki tuvaletlerin modernizasyonunda da çalışacaklarını ifade eden Öztürk,

şunları kaydetti:

“Öğrencilerimiz, tuvaletlerin modernizasyonunda, ustaların yanında işçilik yapacaklar. Tuvaletlerin pisuvarlarını yeniden takıp, modern bir hale getireceğiz. Bunda misafir öğrencilerimizin de emeği olacak.”

Öztürk, öğrencilerin yeme ve barınma konusunun belediyenin bütçesinden karşılandığına da işaret ederek, “Öğrencilerimizi, Türk kültürünü yakından tanımaları için ilçemizin zengin esnafı, yemeklerde evlerinde ağırlayacak. Bu sayede misafir öğrencilerimiz, Türk aile hayatını da yakından görmüş olacaklar” diye konuştu.

Bu arada, bugün ilçeyi gezen öğrenciler, halkın büyük ilgisiyle karşılaştı. İskilip'te bulundukları için mutlu olduklarını ifade eden öğrenciler, yabancı bir kültürü tanıyacakları için heyecanlandıklarını dile getirdiler.

İskilip Belediyesi, bir süre önce ilçedeki 12 umumi tuvalette onarım çalışması başlatmış ve bu tuvaletlerdeki yaklaşık 30 pisuvarı kaldırtmıştı. Pisuvarların “günah olduğu gerekçesiyle kaldırıldığını” ileri süren CHP İskilip İlçe Teşkilatı yöneticileri, pisuvarların yeniden takılması için imza toplayarak belediyeye başvuruda bulunmuştu.

Belediye ise pisuvarları, tuvaletlerin modernizasyonu kapsamında kaldırttığını ve yeniden yerlerine takılacağını açıklamıştı.


AA
Yayın Tarihi : 9 Ağustos 2005 Salı 17:35:01
Güncelleme :10 Ağustos 2005 Çarşamba 10:56:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?