19
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Somon DNA’sı yeni çözüm

Yaşananların bir kanıtı olarak yıllar içinde yüzümüze yerleşen kırışıklıkları yok etmek için soframızı süsleyen leziz somon balığından elde edilen DNA hem kırışıklıkları yok ediyor hem başka türlü dertleri... Üstelik uygulaması da zahmetsiz...

Yüzdeki kırışıklıkların oluşmasında, yaş, genetik faktörler, güneş hasarı, sigara, stres ve çevresel faktörler ile kasların aşırı çalışması gibi değişik faktörlerin etkisi büyük. Güzellik piyasasında her gün yeni bir yöntem, yeni bir ürün piyasaya çıkarken keşfedilen somon balığının DNA’sı tüm bu yöntemlerin pabucunu dama atacağa benziyor. 

Somon balığı sütünden elde edilen somon DNA’sı cildin kendini yenileyerek gençleşmesini sağlıyor. Somon DNA’sı; stres, hava kirliliği, sigara, alkol ve güneşin zararlı ışınları ve geçen yılların ciltteki olumsuz etkilerini ortadan kaldırmayı amaçlayan bir tedavi yöntemi. Somon DNA’sı içinde bulunan mezolift (yüz gençleştirme) yöntemi kırışıklıkları durduruyor. 

Bu uygulamayı yapan Medical Park Bahçelievler Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Neslihan Dolar, tedavi için şunları söylüyor: “En etkili anti-aging yöntemlerden biri olan somon DNA’sı; hacminin 10 bin katı suyu tutarak, derinin nem dengesini sağlar. Yıpranan ve kuruyan ciltleri tedavi eder. Sarkma başlangıcındaki derin kırışıkları önler. Yılların birer kanıtı olan göz çevresinde oluşan kazayağı kırışıklıkların, gözaltı torbalarının, alındaki ve dudak kenarındaki çizgilerin oluşumunu önler.”

AĞRISIZ SIZISIZ BİTİYOR • Somon DNA’sı; ince ve çok küçük iğneler yardımıyla mikrodolaşımı ve oksijenlenmeyi artıran maddelerle birlikte deri altına enjekte ediliyor. Ağrısız gerçekleştirilen bu işlem, anestezi gerektirmiyor. 15-20 dakika süren seans sonrası kişi günlük aktivitesine devam edebiliyor. Kişinin cilt yaşı ve cilt tipine göre ayarlanan seanslar genellikle ayda bir ya da iki kez oluyor. Daha sonrasında üç ayda bir uygulama yapılıyor. Balığa alerjisi olan hastalarda bile yan etki yaratmayan Somon DNA’sı uygulaması; başka tedavilerle birlikte uygulanabiliyor. Uygulamayla ilk seanslardan itibaren deride canlı ve parlak görünüm fark edilmeye başlanıyor, DNA tamiriyle birlikte uzun vadeli kalıcı değişiklikler meydana geliyor. 

Özellikle yazın nemli ve sıcak hava ile güneşten dolayı yıpranan cildin yenilenmesi amacıyla; 30 yaşından sonra kırışıklık, kuruluk, sarkma ve lekelenme problemi olan herkesin kullanabileceği yöntemi doktorların uygulaması gerekiyor. Dünyada son beş yıldır kadınların sürekli tercih ettiği bir yöntem haline gelen yöntemin fiyatları hastanın cilt yapısına, uygulama dozajına ve miktarına göre belirleniyor.

taraf
Yayın Tarihi : 9 Ekim 2008 Perşembe 17:52:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?