16
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Son bakışı bu oldu

DENİZLİ'nin Honaz İlçesi'ne bağlı Kocabaş Beldesi'nde, elektrik hatlarındaki çelik telleri çalmak için çıktığı direkte akıma kapılarak can veren 22 yaşındaki Feridun Kaya'nın aşağıya indirilişini, sırtındaki bebeğiyle yoldan geçerken görüp izlemeye başlayan 36 yaşındaki Menekşe Bektaş'a minibüs çarptı. Ölümünden yaklaşık 10 dakika önce, tesadüfen sırtında bebeğiyle fotoğrafı çekilen Menekşe Bektaş, hastaneye kaldırılırken yaşamını yitirdi, 5 aylık bebeği İstek Bilge de ağır yaralandı.

Olay, bu sabah saatlerinde Kocabaş Beldesi, Dalgan Mevkii'nde meydana geldi. Kocabaş Beldesi'nde oturan 2 çocuk babası Feridun Kaya, dün gece elektrik direklerinden birine çıkıp çelik telleri keserek çalmak istedi. Ancak 32 bin volt olduğu belirtilen akıma kapılan Kaya yaşamını yitirdi. Elektrik direğinde asılı kalan Kaya'nın cesedini sabah saatlerinde fark edenler jandarmaya haber verdi.

Jandarmayla birlikte olay yerine gelen TEDAŞ görevlileri, Kaya'nın cesedini elektrik direğinden indirmeye çalışırken, aralarında sırtında bebeğini taşıyan Menekşe Bektaş'ın da yer aldığı çok sayıdaki çevre sakini de olanları meraklı gözlerle izlemeye başladı. Bir ara bebeği ağlayan Menekşe Bektaş, Kaya'nın cesedinin direkten indirilişini izleyenler arasında olan 34 yaşındaki Ferdi Karabiber'in parkettiği 35 FK 376 plakalı minibüsün ön tarafında yere oturarak onu emzirmeye başladı. Kaya'nın cesedinin direkten indirilişini bir süre izleyen Ferdi Karabiber de olay yerinden ayrılmak üzere minibüsüne bindi. Minibüsü hareket ettiren Ferdi Karabiber, aracının ön tarafında oturduklarını farketmediği anne ve bebeğini ezdi.

Çığlıklar üzerine minibüsü durduran Karabiber, olayın şaşkınlığını yaşarken, anne ve bebeğe ilk müdahaleyi Feridun Kaya'nın cesedini incelemek üzere olay yerinde bulunan Adli Tıp doktoru yaptı. Menekşe Bektaş ve bebeği, Ferdi Karabiber tarafından Denizli Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Ancak Menekşe Bektaş yolda yaşamını yitirdi. Ağır yaralı İstek Bilge bebek tedavi altına alındı.

Hiç ummadığı bir anda, Menekşe Bektaş'ın ölümüne, bebeğinin de ağır yaralanmasına neden olan Ferdi Karabiber, gözaltına alındı.

Öte yandan, çelik telleri çalmak için çıktığı elektrik direğinde çarpılarak can veren Feridun Kaya'nın arkadaşları ve yakınları, Kocabaş'ın Belediye Başkanı CHP'li İsa Cin'in kendilerine hizmet vermediğini iddia ederek, “Demokrasi Mahallesi'nde genelde Roman vatandaşlar oturuyor. İş bulamıyoruz, kimse bize iş vermiyor. Belediye sularımızı kesti. Evde çocuklarımız aç, bize sahip çıkan olmuyor. Yardım istiyoruz. Direkte ölen Feridun Kaya'nın iki çocuğu var, iş bulamadığı için telleri çalıp satarak para kazanmaya çalışmış. Her yerde dışlanıyoruz, Valilik'ten ve Başbakanlık'tan yardım istiyoruz, çok zor durumdayız” dedi.

Hürriyet internet
Yayın Tarihi : 22 Ocak 2007 Pazartesi 18:30:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ALİ IP: 85.97.83.xxx Tarih : 22.01.2007 21:53:01
ÜZÜLDÜM ALLAH RAHMET EYLESİN.GERİDE KALANLARA SABIR VERSİN