22
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Sonbahar yağmurları başlıyor

Meteoroloji, 15 Ekim'den sonra sonbahar yağmurları bekliyor. Çevre ve Orman Bakanlığı'nın tahminine göre, özellikle iç bölgelerdeki kuraklık bu yağışlarla bitecek.

Kuraklık özellikle Ankara ve İstanbul'da yaz boyunca sıkıntı yarattı. İstanbul'da 3 baraj tamamen kurudu, diğer 9 barajdaki doluluk oranı da yüzde 15'e kadar düştü.

863 milyon metreküp su kapasiteli barajlardaki su miktarı 131 milyon metreküpe geriledi. İSKİ'nin verilerine göre İstanbul'un 68 günlük suyu kaldı.

Ama sıkıntı, sonbaharla birlikte bitecek gibi görünüyor. Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu meteorolojiye dayanarak, 15 Ekim’den sonra yağmur beklendiğini bildirdi.

Eroğlu “Ekim 15'ten tibaren yağışların yağacağını tahmin ediyoruz. Batı ve Doğu Karadeniz’de yağışlar devam ediyor. Özellikle iç bölgelerdeki kuraklığı ortadan kaldıracak bir yağış olur mu? Öyle tahmin ediyorum. Tabi bu tahmindir” dedi.

Tahmin tutmasa bile, İstanbul ve Ankara için sıkıntılı günler geride kalacak gibi görünüyor. Çünkü İstanbul'da Melen projesi 20 Ekim'de; Ankara'da Kesikköprü projesi ise kasım sonunda devreye girecek.

Bakan Eroğlu, bu seneyi atlattıktan sonra bir problem yaşanmayacağını düşünüyor. Eroğlu’na göre, sıkıntı yanlış projelendirme ve su idaresinden kaynaklanıyor.

Eroğlu “Türkiye kendi kendine yeten bir ülke. Su, tek elden yönetildiği zaman, akıllı idare edildiği zaman ülke ihtiyaçlarına yetecek. Büyük şehirlerde su sıkıntısı çekilmesi su yokluğundan değildir” görüşünü savundu.

CNN TÜRK
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2007 Cuma 09:41:42
Güncelleme :28 Eylül 2007 Cuma 13:37:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?