26
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Sonunda ceza verildi!

Bugüne kadar hayvanlara yapılan muhtelif işkence haberleriyle sarsıldık. Sokaklarda itlaf edilen köpek ve kedi fotoğraflarını çocuklarımızdan gizlemek için çabaladık. Sonunda, hayvanlara karşı kötü davrananlara ilk kez ceza geldi. Avşa’da 50 sokak köpeğini zehirleyen üç kişi, 30’ar bin lira para ödeyecek.

Avşa Adası’nda, geçen yıl, aralarında aşılıların da bulunduğu 50 sokak köpeğini zehirleyerek öldüren üç kişiye, bugüne dek verilmiş en yüksek para cezası kesildi. İl Çevre Müdürlüğü, sanıklar Erkan Coşmaz, Ahmet Yiğitler ve Hüsnü Yarar’ı Kabahatler Kanunu uyarınca her köpek için 600 lira olmak üzere adambaşı 30’ar bin lira ödemeye mahkum etti. Köpek katliamının ardından Marmara Adası Kaymakamlığı’na, İl Çevre Müdürlüğü’ne, Balıkesir Valiliği’ne ve İçişleri Bakanlığı’na başvuran Hayvan Hakları Federasyonu’nun (HAYTAP) Başkanı Avukat Ahmet Kemal Şenpolat kararı şöyle değerlendirdi:

“Bu karar, Türkiye’de yasaların uygulanabilirliğini göstermesi açısından dönüm noktası, itirazın reddi yönündense bir devrim niteliğinde. İlk defa bu kadar yüksek bir idari para cezası çıkıyor. Hayvanlar bugüne dek hep öldükleriyle kaldı ve bundan cesaret alan diğer havyansevmez caniler, belediyeler, zavallıları fütursuzca öldürmeye devam ettiler. Bu para sahipsiz hayvanların bakımında kullanılmalı. Hayvanlara yapılan kötü muamelenin geliş-miş ülkelerde olduğu gibi kabahat değil suç kapsamında yargılamaya tabi olması, hayvan-sevmezlerin sabıka kaydına işlenmesi şart.”

Ali Dağlar - Hürriyet
Yayın Tarihi : 9 Aralık 2009 Çarşamba 19:48:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?