29
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Su parkında 'bikini' yasağı

Bursa’nın AKP’li Osmangazi Belediyesi’nce 6 milyon YTL harcamayla yaptırılan ve 15 Haziran’da Başbakan Tayyip Erdoğan tarafından açılan kablolu su kayağı tesisi Sukaypark’ta, kadınların bikini ile gezmesini yasaklayan karar tepkiyle karşılandı.

Kararı Abdullah Karadağ’ın başkanlığını yaptığı Osmangazi Spor Kulübü aldı. Belediye Başkanı Recep Altepe ise kararla ilgili "Spor kulübünün aldığı bir karar. Ben saygı duymak zorundayım" demekle yetindi. Bu açıklamalar tesislerde 17-19 Ekim’de yapılacak CableWakeboard (Telli Su Kayağı) Avrupa Şampiyonası’nı tehlikeye düşürdü.

Su kayağı tesislerine gelen kadın boardçıların bikiniyle gezmelerine izin verilmiyor. Gezenler ise uyarılıyor. CHP Bursa Milletvekili Kemal Demirel, konuyu TBMM’ye getirip takipçisi olacaklarını söyledi. AKP’li olan Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe, daha önce de Bursa’daki içkili restoran ve gazinoları şehrin dışında belirlenen ve ’kırmızı bölge’ adı verilen yerleşim birimlerine taşımak istemesiyle gündeme gelmişti. Altepe’nin aldığı bu karar uzun süre gündem yarattıktan sonra yaşama geçirilememişti.

hürriyet
Yayın Tarihi : 21 Temmuz 2008 Pazartesi 03:15:48
Güncelleme :21 Temmuz 2008 Pazartesi 03:18:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?