22
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Sualtında yaşam savaşı

Muğla'nın Bodrum ilçesinde bir mağarada 16 saat mahsur kalan 2 kişi, AKUT ekibi tarafından kurtarıldı.

Neşet Arıkoğlu'nun (40) kaptanlığını yaptığı “Progoy 2” adlı gezi teknesi 6 kişiyle birlikte 16 saat önce Bodrum Karaada'daki Ilıca Mağarası önünde demirledi.

Neşet Arıkoğlu ve teknede bulunan yolculardan Mesut Doğan Tatarhan, Ilıca Mağarası'na girdi. Mağarada bir süre ilerledikten sonra fenerleri sönen 2 kişi, dönüş yolunu kaybetti.

Mağaradaki su seviyesinin yükselmesi ve oksijenin azalması sonucu fenalaşan Arıkoğlu ve Tatarhan beklemeye başladı.


AKUT OPERASYON DÜZENLEDİ


Teknede bekleyen diğer yolcular Arıkoğlu ve Tatarhan'dan haber alamayınca durumu Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerine bildirdi. Bunun üzerine Sahil Güvenlik Ekipleri mağaranın bulunduğu bölgeye gelerek arama başlattı.

Mağaraya gelen Bodrum Kaymakamı Abdullah Kalkan, Bodrum Belediye Başkanı Mazlum Ağan ve Bodrum Emniyet Müdürü Yılmaz Özden de kurtarma çalışmalarına katıldı.

Mağarada mahsur kalan söz konusu kişileri kurtarmak üzere Marmaris'ten yola çıkan AKUT ekibi de Ilıca Mağarası'na geldi. Yanlarına oksijen tüpü alarak içeriye giren ekipler, 10 dakikalık bir çalışmanın ardından iki kişiyi kurtardı.


YENİDEN DOĞMUŞ GİBİYİM


Neşet Arıkoğlu, mağaraya gezmek için girdiklerini, ancak çok fazla ilerleyince yollarını kaybettiklerini söyledi. Işıkları da olmayınca yolu bulamadıklarını belirten Arıkoğlu, “Her yanımda morluklar var. İçeride çok korktum ama arkadaşıma bizi kurtaracaklarını söyledim. Şimdi yeniden doğmuş gibiyim” dedi.

AKUT Marmara Sorumlusu Tolga Gözen de mağaranın içinde üç yol gördüklerini bunlardan ikisinin kapalı birinin açık olduğunu söyledi. Mağarada 30 metre kadar ilerledikten sonra suyun giderek yükseldiğini, ancak daha sonra su seviyesinin düştüğünü belirten Gözen, “İçerdeki kişiler ile ses teması sağladık ve onları kurtaracağımızı söyledik. Çok heyecanlandılar. Daha sonra onları mağaradan çıkarttık” dedi.

Arıkoğlu ve Tatarhan, deniz ambulansına bindirilerek hastaneye kaldırıldı

AA
Yayın Tarihi : 11 Ağustos 2007 Cumartesi 18:07:04
Güncelleme :11 Ağustos 2007 Cumartesi 18:16:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?