22
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Suni babalık için AİHM'e başvuru

Lorraine-Kirk Dickson çifti çocuk sahibi olabilmek için AİHM'e başvurdu... İngiltere'de cinayet suçuyla yargılanıp müebbet hapse mahkum edilen, ancak 15 yıl hapis cezası tarifesi uygulanan 34 yaşındaki Kirk Dickson, suni döllenme yöntemiyle baba olmasına izin verilmesi için Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvurdu.

İngiltere'de açtığı davalardan sonuç alamayan Dickson, başvurusunu avukatları ve eşi Lorraine aracılığıyla yaptı.

2001'de evlendiklerinde her ikisi de cezaevinde olan, ancak Lorraine Dickson'ın cezasını tamamlayıp tahliye olmasından sonra anne-baba olmaya karar veren Dickson çifti, artık anne-baba olmak istediklerini ve bu haklarına saygı duyulması gerektiğini savunuyor.

Eşi Lorraine'in halen 48 yaşında olduğunu hatırlatan Kirk Dickson, kendisinin tahliye olacağı 2009 yılında, eşinin 51 yaşında olacağını ve doğum yapma şansının iyice azalacağını belirterek, kimsenin bu hakkının elinden alınamayacağını ifade ediyor.

İngiltere İçişleri Bakanlığı ise, mahkumların suni döllenme taleplerinin sadece 'istisnai' durumlarda ele alınıp değerlendirildiğini, bugüne kadar yapılan bu yöndeki 50 başvurudan sadece 7'sinin kabul edildiğini açıkladı.
aa
Yayın Tarihi : 10 Ocak 2007 Çarşamba 13:31:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?