27
Mayıs
2024
Pazertesi
YAŞAM

Taliban'ın kaçırdığı Türk konuştu

Afganistan'da Taliban tarafından kaçırılan, 26 ay rehin tutulduktan sonra serbest bırakılan Sertaç Dikilitaş, yaşadıklarını Türkiye'nin Kabil Büyükelçiliği'nde AA'ya anlattı.

Uzamış sakallarıyla dikkati çeken ve en kısa zamanda ailesine kavuşmak istediğini söyleyen Sertaç Dikilitaş, Türkiye'nin Kabil Büyükelçiği'nde konuşurken zaman zaman duygusal anlar yaşadı. 

Büyükelçilik yetkililerinin yalnız bırakmadığı 29 yaşındaki klima teknikeri Sertaç Dikilitaş, resmi işlemlerinin tamamlanmasının ardından bugün ya da yarın Türkiye'ye gönderilmesi bekleniyor.

Kaçırılma anını bir daha hatırlamak istemediği gözlenen Dikilitaş, ''9 Ocak 2011 Pazar günüydü, şoför arkadaşımla beraber Celalabad'dan Kabil'e doğru gidiyorduk, Taliban yolumuzu kesti ve bizi aldılar, bu zamana kadar da onların içinde kaldım. Artık kurtuldum, yaşadığım günler tabii ki zordu, tek tek anlatmaya gerek yok. Kısa süre sonra aileme ve sevdiklerime kavuşacağım. Çok mutluyum ve çok şükür iyiyim'' dedi.

''Başbakana teşekkür ederim''

Devlet büyüklerine müteşekkir olduğunu söyleyen Sertaç Dikilitaş, başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye'nin Kabil Büyükelçisi Basat Öztürk ve MİT mensuplarına kendisi için müzakerelerde bulunup çok çalıştıkları için minnettar olduğunu söyledi. Dikilitaş, ''Devletimiz, bütün unsurları ile çalışıp beni kurtardı'' dedi.

''Bekle beni annem''

Kabil Büyükelçisi Basat Öztürk'ün kendisini annesiyle telefonla konuşturduğunu ve annesinin sesini duyduktan sonra içinin ferahladığını dile getiren Dikilitaş, AA aracılığıyla annesine ''Anneciğim üzülme, az kaldı bir ya da iki gün sonra oğlunu göreceksin. Anneciğim, sen oğlunu ne kadar çok seviyorsan canından bir parça olan oğlun seni daha fazla seviyor. Kavuşacağımız gün çok yakın. Bekle beni geliyorum anne'' mesajını gönderdi. 

AA
Yayın Tarihi : 1 Nisan 2013 Pazartesi 17:39:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?