16
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Tam '65' yıldır kimliği yok

Van'ın Özalp ilçesinde doğduğundan beri kimliği olmayan ve resmi kayıtlarda ismi geçmeyen 65 yaşındaki Mirsi nine, devletin imkanlarından da faydalanamıyor. 

Çubuklu köyünde tek başına yaşayan 65 yaşındaki Mirsi Paylan, kimlik kayıtları olmadığı için devletin fakir ve mağdurlar için yaptığı yardımlardan faydalanamıyor. 

Doğduğu günden itibaren nüfus cüzdanı olmayan ve eşi öldükten sonra yalnız kalan Mirsi nine, eşinden kalan mirası da alamıyor. 

Kimliği olmadığı için huzurevi tarafından kabul edilmeyen Mirsi nine, zaman zaman günlerce dolaştığı ilçe merkezinde ve köylerdeki vatandaşların yardımıyla karnını doyuruyor. Kimliği ve kimsesi olmayan kadına Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın yardımda bulunmadığını belirten Çubuklu Köyü Muhtarı M. Selim Keskin, durumu kaymakamlığa bildirdiklerini ve sonucunu beklediklerini söyledi. Keskin, "Mirsi Paylan'ı huzurevine yerleştirmeyi düşündük ama kimliği olmadığı için kabul etmiyorlar. Kayıt için kaymakamlığa müracaatta bulunarak işlemlerin başlatılmasını istedik" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 10 Mart 2007 Cumartesi 12:39:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?