30
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Tatil bereketi

Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne çıkması, ulaşım firmaları ve otellere yaradı. Uzun tatil dönemini değerlendirmek isteyen vatandaşlar, sahil kıyılarındaki otellerde yerlerini ayırttı.

Güney sahillerinde bulunan otellerde ise doluluk oranı yüzde 90'a ulaştı. Otobüs ve havayolu şirketlerinde bilet bulmak neredeyse imkânsız. Firmalarca konulan ek seferler de talebi karşılamakta zorlanıyor. Sadece otobüslerin bayram süresince taşıyacağı yolcu sayısı 1 milyon. Demiryolunda ise eylül sonundaki seferlerde koltukların neredeyse tamamı doldu.

Türkiye Otobüsçüler Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yıldırım, İstanbul'dan 26, 27, 28 ve 29 Eylül'de çıkacak otobüslerde biletlerin tükendiğini söyledi. Korsan firmalara dikkat çeken Yıldırım, terminal dışından ve mahalle aralarından kalkan firmalara karşı Esenler Otogarı'nın, Emniyet Müdürlüğü ve zabıta ekipleriyle birlikte çalışmalara başladığını belirtti.

Şehirlerarası otobüs terminallerinde 26 Eylül akşamı başlayacak yolculuk telaşı, tatilin son gününe kadar devam edecek. Bu süre zarfında yaklaşık 15 bin otobüs, bir milyondan fazla yolcu taşıyacak. Otobüs firmaları ise satışlardan dolayı memnuniyetlerini dile getiriyor. Bayram bileti satışına 10 Eylül'de başlayan Kamil Koç firmasının 26 Eylül'den başlayan normal seferlerinin yüzde 100'ü dolmuş durumda. Doluluk oranının en üst seviyede yaşandığını belirten Metro ve Nilüfer Turizm yetkilileri de düzenleyecekleri ek seferlerle bilet bulamayanlara yardımcı olmaya çalıştıklarını kaydetti.

Bayram tatili otellere de yaradı. Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği Başkan Yardımcısı Osman Öztürk, güney sahillerindeki otellerin doluluk oranının yüzde 90'a ulaştığını belirtti. Bu bayramda yaklaşık 100 bini aşkın kişinin tatil yörelerine gideceğini kaydeden Club İremtur Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Ulubay ise "Yerli turist, uzun bayram tatili fırsatını değerlendirmek istiyor. 20 bin kişi yurtdışına giderken, 80 bin kişi bayramı yurtiçindeki tatil beldelerinde geçirecek." dedi. Yurtdışında İtalya, İspanya, Fransa gibi Avrupa ülkeleri ile Tunus, Fas ve Mısır'a yoğun ilgi gözlendiğini kaydeden Ulubay, tatilini yurtiçinde geçireceklerin Antalya başta olmak üzere güney sahillerindeki oteller ile Karadeniz, Kapadokya gibi kültür turlarını tercih ettiğini sözlerine ekledi.

Zaman
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2008 Pazartesi 19:02:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?