17
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

TBMM'den dilekçe manzaraları

Vatandaşlar TBMM Dilekçe Komisyonu`na iş, yardım ve para isteklerinin yanısıra artık aile kavgalarını da yansıtmaya başladılar.

TBMM Dilekçe Komisyonu`na son gelen mektuplarda ilginç şikayetler yer aldı. Giresun`dan H., TBMM`ye dükkanından mal aşırdığını iddia ettiği kardeşi hakkındaki suç duyurularından yanıt alamadığı gerekçesiyle bir şikayet dilekçesi yazdı. Adalet Bakanlığı tarafından yapılan araştırmada, H.`nin kardeşinin birçok defa dükkanından mal aşırdığına ilişkin başvuruları üzerine olayın Giresun Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturulduğu ancak soyut iddia dışında delil elde edilemediği bildirildi.

Adana Seyhan`dan S.D. ise TBMM`ye gönderdiği dilekçesinde, kız kardeşinin, babasından kalan yetim aylığından faydalanmak amacıyla kocasından boşandığını ve haksız yere bu maaştan yararlandığını iddia ederek, mağduriyetini giderecek yasal düzenleme yapılmasını istedi. Dilekçe Komisyonu tarafından bu kişiye, komisyonun yasa teklifi verme yetkisi olmadığı yanıtı gönderildi.

Niğde E Tipi Kapalı Cezaevi`nden C. ise izni dışında amcası tarafından adi senetle üçüncü şahıslara satıldığını öne sürdüğü arabasının bulunmasını istedi. Komisyon tarafından bu kişiye, ``bağımsız yargının görev alanına girilemeyeceği`` bildirildi.
ANKARA
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2004 Pazartesi 11:11:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?