27
Mayıs
2024
Pazertesi
YAŞAM

Tek kolu başına bela oldu

Tek kollu doğan engelli bir televizyon sunucusu iğrenç bir kampanyanın kurbanı oluyor.

İngiliz BBC televizyonunda bebeklere yönelik bir program yapan Cerrie Burnell adlı engelli sunucunun, sakatlığını gizleme gereği duymadan programını sunması minik izleyicilerin annelerini rahatsız etti. BBC'ye başvuran anneler, çocuklarının sunucunun bu görüntüsünden korktuğunu iddia ederek, programın sona erdirilmesini istedi. Çocuklarının programı izledikten sonra uyku problemi yaşadığını iddia eden anneler bile var.

Bazı izleyicilerin bu isteğine boyun eğmeyen BBC yöneticileri, Cerri Burnell'ın sunduğu "Do and Discover" ile "The Bedtime Hour" programlarının devam edeceğini açıkladı. BBC, bazı olumsuz tepkilere karşın, engelli bir sunucuya destek veren bir çok e-posta ve telefon aldıklarını da belirtti.

Bu kampanyaya tepki gösteren Cerrie Burnell ise, aslında kendisinin böyle bir program sunmasının aileler için bir şans olduğunu söyledi. Burnell, "Böylece aileler benim sayemde, bazı şeyleri çocuklarına daha kolay anlatabilecek." dedi.

DÜNYADAN KISA KISA...

SAÇINI KURUTAN GENÇ KIZIN ANİ ÖLÜMÜ
Macaristan'da bir genç kızın saç kurutma makinesiyle saçını kuruturken ölmesi, ülkede şaşkınlık yarattı. Szekzard kentindeki evinin banyosunda saçını kurutan 20 yaşındaki kızın ani ölümü hakkında, Tolna İli Emniyet Müdürlüğü ölümüne saç kurutma makinesinin neden olabileceğini bildirdi. Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, kızın cesedine yapılacak otopsiden sonra ölüm nedeninin belli olacağını söylediler.

İNGİLTERE'DE POLİSTEN UYARI
İngiltere'de polis, ekonomik krizin kurbanlarının önümüzdeki yaz aylarında sokağa inerek finansal kurumları protesto etmek isteyebileceği ve bu protestoların zaman zaman şiddet içeren gösterilere dönüşebileceği uyarısında bulundu. Kamu düzeninden sorumlu Emniyet Müdürü David Hartshorn, ev, iş ve tasarruflarını kaybeden insanların büyük protesto gösterilerine katılarak şiddete bulaşmaları halinde, 1980'li yılların şiddet sahnelerinin yeniden yaşanabileceğini bildirdi.

EL KAİDE'DEN HAMAS'A MESAJ
El Kaide terör örgütünün iki numaralı ismi Eyman El Zevahiri, Hamas'tan, ateşkesi kabul etmemesini istedi. Zevahiri bir internet sitesinde yayımlanan ses kaydında, Hamas'tan, Arapların İsrail ile ateşkes için yaptıkları baskıya boyun eğmemesini istedi ve İsrail ile mücadelesinde Hamas'ı destekleyeceklerini söyledi. Eyman El Zevahiri, Yemen, Afganistan ve Somali'deki Müslümanları, "haçlılarla" mücadelelerini sürdürmeye çağırdı.

BECKHAM ÇİN'DE VİAGRA REKLAMINDA
Çin Halk Cumhuriyetinde kimi firmalar tarafından ünlü markaların korsan üretimlerinin ardından şimdi de reklam filmlerinde korsan üretimler gündeme geldi. Viagra benzeri bir afrodizyak ilaç üreten firmanın, ünlü İngiliz oyuncu David Beckham'ın görüntüleriyle hazırladığı korsan reklam filminin bazı Çin televizyonlarında kullanıldığı belirtildi. İtalya'daki günlük gazetelerden La Repubblica'nın haberine göre, Beckham eşi Victoria ile birlikte reklam malzemesi olarak kullanıldı.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 24 Şubat 2009 Salı 14:35:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?