16
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Tekerlekli sandalye ile Üsküp'ten Çin'e

Dünya barışı için Makedonya'dan yola çıkan ve 30 ülkeyi ziyaret ederek Guinnes Rekorlar Kitabı'na girmeyi hedefleyen Makedonyalı Mile Stojkoski Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'ı makamında ziyaret etti.

Tekerlekli sandalye ile Üsküp'ten Çin'e "Barış yürüyüşü" gerçekleştiren bedensel engelli Makedonya vatandaşı Mile Stojkoski, Çin'in başkenti Pekin'de 2008 yılında düzenlenecek olan olimpiyatlara katılmak için günde 70 kilometre yol katediyor. Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'ı makamında ziyaret eden Mile Stojkoski amacının engellilerin de bir şeyler başarabileceğini tüm dünyaya göstermek olduğunu söyledi.

Stojkoski, "Bu yolculuğumuz sırasında her 100 kilometrede barış adına bir ağaç dikiyoruz ve geçtiğimiz yerlerdeki Kızılay temsilcileriyle de görüşüp yardımlaşıyoruz. Zivko Popovski'nin yaptığı barışın resmi adlı resimlerimizi de hediye olarak veriyoruz. Bu iş temposunda bizleri kabul ettiğiniz teşekkür ederiz" dedi.

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ise, "Bolumuza hoş geldiniz. Böyle bir anlayış içerisinde harekete geçtikleri için onları kutluyorum. Resimde öylesine güzel profesyonelce sıcak ve soğuk renkleri kullanmışlar. Yaptıkları çalışmanın anlamına uygun bir resim olmuş, kendilerini kutluyorum ve inşallah hedeflerine ulaşırlar" diye konuştu.

Ziyaretin sonunda Belediye Başkanı Yılmaz, Bolu Belediyesi arması bulunan tepsi ve flamayı Stojkoski'ye hediye etti.

iha
Yayın Tarihi : 11 Eylül 2007 Salı 14:09:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?