19
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Telekom'un yeni tarifesi mahkemelik

Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF), sabit hat tarifelerinin eşitlik ilkesine, sözleşme özgürlüğüne ve kamu yararına aykırı olduğu iddiasıyla uygulamanın iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemiyle Danıştay’a dava açtı.

TÜDEF Genel Başkanı Turhan Çakar, davanın açılmasının ardından Danıştay binası önünde basın açıklaması yaptı.

Türk Telekom’un, yeni ücret tarifesini tüketicilere, "Tüm telefon abonelerine hediye: Yüzde 80’e varan indirim" şeklinde sunduğunu ifade eden Çakar, "Yaptığımız hesaplamalar sonucunda tam tersine yüzde 80’lere varan bindirim yapıldığı görülmektedir" dedi.

Ülke genelindeki 19 milyon abonenin yüzde 60 ila 70’inin 500 kontöre kadar konuşma yapan dar gelirli kesim olduğunu belirten Çakar, abonelerin yüzde 95’inin uygulamaya geçilen 5 seçeneğin hiçbirisinden indirim görmediğini, hatta yüzde 20 ile 50 arasında zam ile karşılaştığını savundu.

Çakar, Türk Telekom’un, yeni uygulamayla ilgili olarak yanıltıcı tanıtım ve reklam yaptığı, doğruluk ve dürüstlük ilkesine aykırı davrandığı gerekçesiyle de Reklam Kurulu’na başvuruda bulunduklarını bildirdi.

Tüketicilere de seslenen Çakar, Türk Telekom abonelerinin Türk Telekom müdürlüklerine hiçbir uygulamayı kabul etmedikleri ve eski tarifenin uygulanması talebini içeren dilekçe vermelerini istedi.
ANKARA
Yayın Tarihi : 3 Ağustos 2004 Salı 12:42:59
Güncelleme :3 Ağustos 2004 Salı 12:48:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?