20
Mayıs
2024
Pazertesi
YAŞAM

Temiz çevre için afiş yasağı

Çankaya Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, çevre kirliliğine neden olan bez afiş ve tabela asanlara karşı göz açtırmıyor.

Çankaya Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, kente ve kentliye karşı işlenen suçların azaltılmasını sağlayacak olan Kabahatler Kanunu'nun, Çankayalıların temiz bir çevrede yaşamaları için kararlılıkla uygulanacağı ifade edildi.

Açıklamada, "Meydanlara veya parklara, cadde veya sokak kenarlarındaki kamuya ait duvar veya alanlara, rızası olmaksızın özel kişilere ait alanlara bez, kağıt ve benzeri afiş ve ilan asan kişiye 100 YTL'den 3 bin YTL'ye kadar idari para cezası verilir. Aynı içerikteki afiş ve ilanlar, tek fiil sayılır" denildi.

Kabahatler Kanunu'nun 42. maddesine göre cezai yaptırımların etkin olarak uygulanacağı belirtilen açıklamada, afiş, el ilanı dağıtımı ve pankart gibi duyuruların izne bağlı olarak yapılması gerektiği belirtilerek, "Belediyemizin Hesap İşleri Müdürlüğü İlan Reklam Servisi'nden gerekli izinler alınmadan yapılan tüm tanıtımlar yasak kapsamına girmektedir. Belediyemiz tarafından belirlenen yerlerin dışında halka açık alanlarda elektrik trafosu, ağaçlar, trafik levhaları, telefon kutuları gibi noktalarda çevre kirliliği oluşturup, kamuya ait mallara da zarar veren kişilere karşı başlatılan mücadele etkin olarak sürdürülecektir. Çevre kirliliğinden rahatsız olan yurttaşlarımız Zabıta Müdürlüğü Telsiz Merkezi'nin 231 75 51 No'lu telefonu ya da belediyemizin 458 89 00 No'lu iletişim merkezini arayabilirler" denildi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Mart 2008 Cumartesi 13:06:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?