22
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

'Teoman söz verirse...'

Prof. Kural: "Teoman söz verirse davadan vazgeçerim"

Sigara karşıtlığı ve çevreci çalışmalarıyla tanınan Prof. Dr. Orhan Kural, hakkında suç duyurusunda bulunduğu gerekçesiyle şarkıcı Fazlı Teoman Yakupoğlu'nun hayranlarından yoğun tepki aldığını söyledi.

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kural, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Alanya'daki bir eğlence merkezinde gençlere sigara ikram ettiği için şarkıcı Teoman hakkında suç duyurusunda bulunduğunu, gençleri sigaraya özendirdiği gerekçesiyle de konserlerinin yasaklanması için İçişleri Bakanlığına mektup gönderdiğini hatırlattı.

Başvuru ve talebinin basında yer almasının ardından Teoman'ın hayranlarından yoğun tepki aldığını dile getiren Kural, "Yüzlerce kişi, telefonla, faksla, e-mail yoluyla tepki gösteriyor. Sürekli rahatsız ediliyorum. Bunun yanında çok sayıda kişi de beni kutluyor" dedi.

"Eğer Teoman ile uğraşmaya devam ederseniz size hakkımı helal etmem" yönünde mesajlar da aldığını anlatan Kural, şöyle konuştu:

"Ben bunları Teoman'ın yönlendirdiğini düşünüyorum. Böyle bir şey yapıyorsa yanlış. Teoman unutmamalıdır ki dünyanın her tarafında içki ve sigara gibi kötü alışkanlıklara özenti, yıldızlarla olmuştur. Daha önce de söylediğim gibi sahnede sigara içmesi yanlıştır. Eğer Teoman 'bir daha sigarayla sahneye çıkmam' diye söz verirse, kendisi hakkındaki davamdan vazgeçer, barışır ve destekçisi olurum."


aa
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2007 Salı 13:52:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sehap akın IP: 88.241.221.xxx Tarih : 24.05.2007 16:24:00
Profesör.Kuran bu konuda 100% haklıdır. Bne şahsım adına sigara ve içki tüketen ilkel bir yaratığım ama Teoman gibi genç kitlelere etki edebilecek bir konumum yok. Zaraı sadece kendime ama o yanlış yapıyor.Ben yıllardır Teomana sırf bu yüzden gıcığım ve yaptığı hem kötü örnek gençleri kötü etkiliyor hem de terbiyesizlik.Amerikalı sapık şarkıcılara özenmesi de kişiliksizliğini gösterir.Sahnede "cool" olmanın başka yollarıda var.Teoman,bir geri zekalı gibi davranıyor ve değişmeli