26
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Teoman'dan Prof'a 55 milyarlık dava

Pop müzik sanatçısı Teoman, sahnede sigara içtiği gerekçesiyle kendisini eleştiren Prof. Dr. Orhan Kural’a, kişilik haklarını zedelediği gerekçesiyle 55 milyar liralık tazminat davası açtı.

Beyoğlu 4. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, Prof. Dr. Orhan Kural, avukatı Mustafa Büyükavcıoğlu ile birlikte katıldı. Sanatçı Erol Büyükburç da, Kural’a destek vermek amacıyla sabah erken saatlerde adliyeye geldi.

Duruşma öncesinde açıklama yapan Kural, "Kendisiyle ilgili yaptığım eleştiriler sonucunda bana 55 milyar liralık tazminat davası açmış. Benim üniversiteden aldığım maaşım aylık 2 milyar lira. Ben kendisinden sanatçı duyarlılığı beklerdim. 2 saat konserlerinde sigara içmemesi çok büyük bir şey değil. Otobüse ya da uçağa bindiğinde de sigara içmiyor" dedi.

Erol Büyükburç ise, "Teoman tanıdığım ve sevdiğim bir sanatçı kardeşimdir. Kendisinin böyle bir davranışta bulunmasını yadırgadım. Bir sanatçının bu tür konularda duyarlı olması lazım.

Bu uyarı karşısında tam tersine yanlış yaptığını kabul ederek, bu hatasını düzeltmesi gerekirken, böyle bir davranışta bulunmuş. Orhan Kural’ı desteklemek için buraya geldim" diye konuştu.

Duruşma, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için ertelendi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Şubat 2005 Perşembe 12:47:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?