17
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Tercihler için son 3 gün

Öğrenci Seçme Sınavı`nı (ÖSS) kazanan adayların tercih formlarını teslim etmeleri için üç gün kaldı.

ÖSS`de dört puan türünden en az birinden 160 puan alarak barajı aşan 1 milyon 362 bin 208 adayın için üniversiteli olma yolundaki son kavşak olan tercih formlarını teslim etme süresi doluyor. Adaylar, formlarını en son 4 Ağustos 2004 çarşamba günü mesai bitimine kadar lise ve dengi okul müdürlüklerine veya ÖSYM sınav merkezi yöneticiliklerine teslim edecek.

FORM TESLİMİ İÇİN DE 20 MİLYON

İki yıllık lisans programlarını tercih etmek için gerekli 160, 4 yıllık lisans programlarını tercih için gerekli olan 185 puanı aşan adaylar, tercih formlarını teslim ederken daha önceki süreçlerde olduğu gibi yine belirli bir ücret yatıracak. Bankaya 18 milyon yatırdıklarını gösteren dekontla birlikte teslim edecekleri formlar için okul müdürlükleri veya ÖSYM sınav merkezi yöneticiliklerine de 2 milyon ödeyecek. Adaylar, formu teslim ettikleri yerden 2 milyon yatırdıklarını gösteren bir makbuz da alacak.

İNTERNETLE BAŞVURU

Tercihlerini internet üzerinden yapacaklar adaylar için son gün ise 5 Ağustos 2004 perşembe günü olarak belirlendi. İnterneti kullanacak adaylar bankaya yatıracakları ücretin ardından ÖSYM`nin internetteki adresine girerek tercihlerini yapacak ve işlemlerinin sonunda formun teslim edildiğine ilişkin bilgi notunu ekranda görebilecek.

Öte yandan yurtdışında bulunan adaylar da tercih formlarını posta ile gönderebilecek. Yurtdışındaki adaylar formlarını plastik kılıf ile birlikte büyükçe ve sağlam bir zarf içine koyup iadeli taahhütlü olarak göndermek zorunda bulunuyor.
ANKARA
Yayın Tarihi : 2 Ağustos 2004 Pazartesi 10:09:49
Güncelleme :2 Ağustos 2004 Pazartesi 10:15:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?