23
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

THY'ye Cemil İpekçi imzası

Türk Hava Yolları (THY), yer ve uçuş personelinin Ünlü Modacı Cemil İpekçi tarafından tasarlanan yeni kıyafetlerini, Atatürk Havalimanı'nda düzenlediği defile ile tanıttı.

Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen defile öncesi konuşan THY Genel Müdürü Temel Kotil, THY'nin, bir yandan hizmette kalitenin en iyisini sunarken, diğer yandan da filosunu büyüttüğünü söyledi.

Kotil, kalitenin en iyisini, hizmetin en mükemmelini ve hızlısını sunan THY'nin, bunu estetik kurallar, renk uyumu ve doğallık çerçevesinde müşterilerine ikram etme konusundaki kararlılığından vazgeçmediğini ifade ederek, ''Tarihte ilk kez, tasarım ve estetik konusunda profesyonel bir danışman ve tasarımcı ile çalıştık. Dünyada ilk kez THY, profesyonel bir stilist ile çalışarak uçak içi ve dışı tasarımlarını gerçekleştirmiştir. Tasarımlar, THY ailesinin tercihleri doğrultusunda şekillenmiş, uçak içinde kullanılan materyallerle beraber kabin memuru ile yer hizmetleri memurunun kıyafetleri de bir bütün olarak değerlendirilerek, yeni bir anlayış ve tarz ile yeniden üretilmiştir" dedi.
Yeni tasarımlarda Anadolu ve Türk motiflerinin esas alındığına işaret eden Kotil, tasarımlarda lacivert hakimiyetinin yanında turkuazın seçildiğini söyledi. Kotil, ''lale'' figürünün, uçak dışı tasarımların yanında uçak içinde, kullanılan materyallerde ve kıyafetlerin tümünde kullanıldığını anlatarak, ''Uçaklarımız kırık beyaz renkte ve büyük bir lale deseniyle süslendi. Büyük uçaklarda kahverengi, bej, turkuaz ve gül kurusu, küçük uçaklarımızda ise lacivert, turkuaz ve gül kurusu renkleri ağırlıklı tercih edildi. Yine aynı şekilde İznik çini motifleri ve mozaikleriyle uçaklarımız süslendi'' diye konuştu .

Temel Kotil, personel kıyafetlerinin kumaşının özel seçildiğini ve sıcakta serin, soğukta sıcak tutan kumaş kullanıldığını ifade etti.
Cemil İpekçi de, defile öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, kıyafetlerin Türkiye'yi anlatmasını istediğini, elbiselerin belli yerlerinde küçük laleler bulunduğunu söyledi.

"YERDE VE UÇAKTA ÇALIŞANLARI YELEK VE RENK FARKLILIKLARIYLA AYIRDIK"
İpekçi, personel kıyafetleri üzerinde çalışırken en büyük endişesinin, 36'dan 52 bedene kadar olan modelleri çizmek olduğunu ifade ederek, ''Kendime bunda 10 puan verdim. İçinde kabin ekibi çok rahat olacak. Teknik açıdan çok rahat olacaklar. Kamu kurumu olmasına rağmen yönetimin vizyonu bize karşı son derece açıktı. Hiçbir zorluk çekmedim'' diye konuştu.

Bayan kıyafetlerinde etek boyunun eskisine göre uzun olduğunu, diz altına indiğini anlatan İpekçi, şunları kaydetti:
''Çalışan insanın açık ve kısa giymesini sevmiyorum. Devamlı bir tarafını çekiştiren kadına tahammül edemiyorum. Normalde etek uzunluğu diz altındadır. Etekler diz altına indi. Kabin görevlileri yeni kıyafetleriyle daha rahat hareket edecekler. Yelekleri kısa olduğu için bir yere uzanırken gömlekleri dışarı çıkıyordu. Yeleklerin boyu basenlere kadar uzadı. Yer hosteslerinde lacivert gül kurusu hakim, eteklerde incecik turkuaz çizgiler var. Uçuş hosteslerinde gül kurusu yok. Yerde ve uçakta çalışanları yelek ve renk farklılıklarıyla ayırdık. Pilotlarınki daha klasik oldu. İngiliz tarzı oldu. Çok istememe rağmen çizgili pantolon giydiremedik. Onlardaki değişiklik daha az.''

İpekçi, 8 aylık çalışma süresi içinde uçak korkusunu da yendiğini, hiç binmediği kadar uçağa bindiğini belirterek, çalışmaları sırasında kendisine destek veren herkese teşekkür etti. Daha sonra gerçekleştirilen defilede, Sinemis Candemir, Nihan Akkuş, Zeliha Çal, Arzu Pavlova'nın da aralarında bulundu 12 manken, bayan ve erkek personelin yeni kıyafetlerini sundu.
Defileyi, THY Yönetim Kurulu Başkanı Candan Karlıtekin, THY Yönetim Kurulu Üyeleri, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy ile çok sayıda davetli izledi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2005 Cuma 09:33:17
Güncelleme :29 Temmuz 2005 Cuma 13:06:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?