19
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Tiryaki Başbakan'a suç duyurusu

Almanya'nın eski Başbakanı Helmut Schmidt (89) ile eşi Loki (88) hakkında, sigara içme yasağını ihlal ettikleri gerekçesiyle suç duyurusunda bulunuldu


Sigara tiryakisi olarak bilinen Almanya'nın eski Başbakanı Helmut Schmidt (89) ile eşi Loki (88) hakkında, Hamburg Savcılığı'na sigara içme yasağını ihlal ettiği ve insanların sağlığına zarar verdiği gerekçesiyle suç duyurusunda bulunuldu. Bild gazetesinin haberine göre, Schmidt çiftine karşı suç duyurusu Wiesbaden Sigara İçmeyenler İnisiyatifi tarafından yapıldı.


Yasağa rağmen içtiler
Hamburg Savcısı Rüdiger Bagger, gazeteye yaptığı açıklamada, suç duyurusunu doğrulayarak, bu konuda inceleme başlatıldığını ifade etti.
Helmut ve Loki Schmidt, Hamburg kentinde "Komödie Winterhuder Faerhaus" adlı tiyatroda verilen yeni yıl resepsiyonuna onur konukları olarak katılmış, Hamburg'da 1 Ocak'tan itibaren kamuya açık kapalı yerlerde sigara içmenin yasak olmasına rağmen sigara içmişlerdi. Çifti tiyatroda sigara içerken gösteren fotoğraflar Alman gazetelerinde yer almıştı.

 

Milliyet
Yayın Tarihi : 26 Ocak 2008 Cumartesi 11:21:57
Güncelleme :26 Ocak 2008 Cumartesi 11:25:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?