22
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

TMMOB: Çevreci Eren'in savaşı sürecek

TMMOB: Karadeniz Duble Sahil Yolu yapımındaki yanlışklara karşı verdiği hukuk mücadelesini kazanan ancak silahlı saldırıda ölen avukat Cihan Eren’in mücadelesini sürdüreceğiz.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği(TMMOB) açtığı iki davada hukuk mücadelesini kazanan ancak uğradığı silahlı saldırı nedeniyle hayatını kaybeden avukat Cihan Eren’in Karadeniz Sahil Yolu yapımındaki yanlışlıklara karşı verdiği mücadelenin devam edeceğini belirtti.

TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı yaptığı yazılı açıklamada, Karadeniz Duble Sahil Yolu inşaatındaki yanlışlara karşı 1998'den beri direnen ve hukuk savaşı veren Avukat Cihan Eren'in, 18 Nisan'da açtığı davalar için yapılacak keşiften iki gün önce bir silahlı saldırıda ağır yaralandığı ve 22 Temmuz'da da yaşamını kaybettiğini hatırlattı.

Soğancı, Karadeniz Sahil Yolu için 10-14 Mart 1999’da yöreyi gezdiklerini, gerekli incelemelerde bulunup kamuoyunu bilgilendirdiklerini kaydetti.

“SİYASİ RANTA KARŞI ÇIKTIK”

Soğancı, geçen zamanda yaşanan olumsuzluklar üzerine Bakanlar Kurulu’nca alınan kamulaştırma kararının iptali için 3 Ocak 2005 tarihli Yönetim Kurulu toplantısında diğer kurumlarca açılan davalara müdahil olunmasına oy birliği ile karar verildiğini bildirdi.

Açıklamada, şöyle denildi:

“Bilimin ve hukukun kazanması adına, yargı kararlarının uygulanmasını isteyen ve siyasal iktidarı göreve davet eden TMMOB; Karadeniz'e yol yapılmasına karşı çıkmadı, mevcut yol standartlarının iyileştirilmesini de istedi.

Ama TMMOB, insanı ve çevreyi gözetmeyen, kentsel planlama ilkeleriyle bağdaşmayan, Çevresel Etki Değerlendirme raporları aranmayan, güzergahları uygun seçenekler arasından sağlıklı seçilmeyen, tatbikat projeleri önceden hazırlanmayan uygulamalara; siyasi rant hesaplarıyla mevcut prosedürlerin dışında gerçekleştirilen projelere ve ihalelere karşı çıktı.”

TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı, bu mücadeleyi başlatan ve bu nedenle hayatını kaybeden avukat Cihan Eren’in mücadelesini sürdüreceklerini belirtirken Eren ile birlikte mücadeleye destek veren Sanatçı Kazım Koyuncu’nun ailesine ve dostlarına baş sağlığı diledi.

ANKA
Yayın Tarihi : 27 Temmuz 2005 Çarşamba 15:13:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?