28
Mayıs
2024
Salı
YAŞAM

Töre cinayetleri beyaz perdede

Doğu ve Güneydoğu Bölgesi'ndeki töre cinayetleri ile intiharlar beyaz perdeye yansıtılacak. ‘Havar' (Çığlık) adlı filminin çekimleri Mehmet Özgülen yönetiminde Batman'ın tarihi ilçesi Hasankeyf'in köylerinde başladı.

Batman'da yoğunlaşan kadın intiharlarının da işleneceği Doğu ve Güneydoğu'daki töre cinayetleri ‘Havar' filminde işlenecek. 

Yönetmenliğini Mehmet özgülen, senaryosunuda Feyza özgülen'in üstlendiği filmde Batman'daki Bahar Kültür Merkezi'nin tiyatro sanatçıları ve Hasankeyf'teki köylüler rol alıyor.

Yönetmen Mehmet Özgülen, yaklaşık 200 bin YTL'ye mal olması beklenen filmde, yöredeki tiyatro sanatçıları ile köylülere şive nedeniyle rol verdiklerini belirterek, şöyle dedi: 

"Bu filmi çok iddialı hazırlıyoruz. 20'yi aşkın ekiple çekimlerimizi 1 haftadır sürdürüyoruz. Töre cinayetleri ile intiharların ağırlıklı olarak işlendiği bu önemli yapıtı uluslararası film yarışmalarına da göndereceğiz. 1 ay içinde filmi tamamlamayı planlıyoruz."

Son yıllarda intihar vakalarının yaşandığı Batman ve yöresindeki ilginç öykülere de bu filmde yer verileceği bildirilirken, yönetmen Özgülen, köylülerin rollerinin hakkını verdiğini söyledi.
hurriyet.com.tr / Arif ARSLAN-Reşat YİĞİZ
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2006 Cumartesi 13:05:58
Güncelleme :15 Temmuz 2006 Cumartesi 14:51:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?