18
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Töre cinayetleri İngiliz basınında

Türkiye`nin, töre cinayetlerine ilişkin olarak uygulamaya koymayı tasarladığı yeni düzenlemelerin, insan hakları sicilini iyileştirmek için gösterdiği çabaların son örneği olduğu kaydedildi.

İngiltere`de yayınlanan The Guardian gazetesinde, Türkiye`nin, ``töre cinayeti`` işleyenlere karşı, hafifletilmeyecek müebbet hapis uygulaması getirmeye hazırlandığı belirtildi. Gazeteye göre söz konusu hazırlıklar, Türkiye`nin AB`ye girme çabalarının bir parçası olarak öne çıkıyor. Düzenlemeyle, ``aile şerefini`` korumak da, hafifletici neden olmaktan çıkacak.

Haberde, AB içinde faaliyet gösteren bir düşünce kuruluşunun temsilcisi James Ker-Lindsay`in sözlerine yer verildi. Lindsay, ``Türkiye bu konunun açıkça, kendisinin AB üyeliğine şüpheli yaklaşanların etkili biçimde kullanabileceği bir konu olduğunun farkına varıyor. Bu, Türkiye`nin insan hakları sicilini düzeltmek için çabalarını arttırdığının en son göstergesi`` diye konuştu.

``MODERNLEŞTİRİCİ İSLAMCI HÜKÜMET``

Haberde, düzenlemenin Eylül ayında gerçekleştirileceği belirtilerek şöyle denildi:

``Ankara`nın modernleştirici İslamcı hükümeti tarafından uygulamaya geçirilen programın bir parçası olan reform, bu Müslüman ülkede tehlikeli biçimde artan şeref suçlarına karşı geniş ölçüde tiksinti duyulduğu bir dönemde geliyor.``
sansursuz.com
Yayın Tarihi : 5 Temmuz 2004 Pazartesi 13:25:18
Güncelleme :5 Temmuz 2004 Pazartesi 16:14:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?