30
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Trabzonlu gençler rekor peşinde

Trabzon'da geçtiğimiz yıl 48 saat 32 dakika sahnede kalarak en uzun grup konseri rekorunu kıran ancak bu rekoru 50 saat ile Hintli bir gruba kaptıran Trabzon Genç Müzisyenler Derneği (GMD) üyesi 5 kişi, ''En uzun grup konseri'' rekorunu ele geçirmek için konser veriyor.

Trabzon'un 100. Yıl Parkı'nda oluşturdukları platformda, 17 Temmuz saat 21.10'dan itibaren konser vermeye başlayan orkestra üyeleri, yeni rekoru kırmak için ellerinden gelen tüm çabayı gösteriyor. Serdar Altun, Alper Öztürk, Alkan Coşkun, Barış Birinci ve Ömer Ural'dan oluşan genç müzisyenler, kendilerine 61 saatlik hedef seçtiler.

GMD Başkanı Ceyhun Alemdağ, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Türk gencinin başarısını göstermenin öncelikli görevleri arasında olduğunu belirterek ''Geçtiğimiz yıl Vakfıkebir Ekmek Festivali'nde 48 saat 32 dakikayla kırdığımız dünyanın en uzun grup konseri rekoru 50 saat olarak Hindistan ülkesine geçmiştir. Hedefimiz, 50 saatle Hindistan'a tescillenen dünyanın en uzun grup konseri rekorunu ele geçirmek. Bu rekoru da Trabzon'un plaka numarası olan '61' saat ile kırmak istiyoruz'' dedi.

iha
Yayın Tarihi : 19 Temmuz 2008 Cumartesi 13:24:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?