19
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Transeksüel ölüyü kim yıkamalı?

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yayımladığı "Cenaze Hizmetleri Rehberi"nde, "Cinsel organı kesilmiş ya da yumurtalıkları alınmış erkeklerin de erkekler tarafından yıkanması gerekir" değerlendirmesi yapıldı.

Bu değerlendirme, cerrahi operasyonla cinsel kimliğini değiştirmiş olan transseksüellerin ölmeleri halinde kimler tarafından yıkanacağı sorusunu akla getirdi. Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu üyesi Prof. Dr. Saim Yeprem ise bu görüşe katılmadığını söyledi. Yeprem, "Rehbere konulan cümle, yanlış anlamalara yol açabilecek gibi görünüyor. Tıp ve biyoloji, bir kişinin cinsel kimliğiyle ilgili en son vardığı noktada ne derse, o kişinin ölümü sonrası yapılması gerekenler de bu karara göre uygulanır. Transseksüeller de belli bir konuma ulaşmış kişilerdir. Ölümleri halinde kadınlar tarafından yıkanırlar" diyerek, rehberdeki görüşü onaylamadığını vurguladı.

Prof. Yeprem, travestilerin ise ameliyat olmadıkları için erkeklerce yıkanması gerektiğini söyledi. Rehberdeki cümlenin, "Amacının dışında ve yanlış yorumlanabileceği"ni dikkate alan Diyanet İşleri Başkanlığı, bu konuda inceleme başlattı.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 31 Temmuz 2008 Perşembe 10:25:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
nazlı güzel IP: 88.236.168.xxx Tarih : 16.08.2008 19:19:22

ya insanlartımız ne kadar aptal oluyo özellikle bu dinci takımı böyle yaparak ne ellerine geciyorki yok efendim transseksüelleri erkekleri yıkamalıymıs ta ne sacma bişey işinizmi yok sizin bunları uyduruyonuz r transseksüel artık akdın hükmündedir ve herseyiyile kadınıdr artı travestileri bile bence erkek yıkamalı cünkü ameliyat olmamıstır fakat epilasyonlu gögüslü uzun saclı oldukcada güzeller bence bunları travestiler yıkamalıdır ne erkek en kadın cünkü yıkayan erkek etkilenmeyecek diye b,r kaide yok