28
Mayıs
2024
Salı
YAŞAM

Türbanlı ve silahlı soygun

Türkiye'nin ilk kadın soyguncusu olan Songül Doğan, güvenlik kamerası görüntülerine göre, sakin şekilde kuyumcuya giriyor ve 35 bilezikle bir takı seti seçip paketletiyor, sonra da silahını çekiyor .

Ankara'nın Etlik semtinde geçen ay soygun amacıyla girdiği kuyumcuyu soyamadan kaçan ve kaçarken bir taksiciyi yaraladıktan sonra kuyumcu tarafından karnından vurularak yakalanan Türkiye'nin ilk silahlı kadın soyguncusu Songül Doğan'ın "soygun anı"nın görüntülerine Milliyet ulaştı. 

Etlik Ticaret Merkezi'ndeki Ali Yıldırım'a ait Seval Kuyumcusu'na giren Doğan, 30 burma bilezik, 1 takı seti ve 5 kalın bilezik almak istedi. Yıldırım paket yaptığı sırada Songül Doğan, yanında bulunan bir paket içinden çıkardığı silahı kuyumcu Yıldırım ile çalışanı Recep Tırpan'a doğrulttu. Doğan, "Paketleri bana verin, yoksa sizi öldürürüm" diye bağırdı. 

Seval Kuyumcusu'nda yaşanan gergin dakikalar, kuyumcu dükkânındaki iki ayrı kameraya dakika dakika yansıdı. Görüntüler, Polis Kriminal Laboratuvarı'nda çözümlendikten sonra tutuklu yargılanan Doğan'ın dosyasına eklendi.

Şimdi cezaevinde 

Kamera görüntülerine göre sakin bir şekilde işyerine giren Doğan, altınları seçtikten sonra sağ elinde tuttuğu silahı daha sonra iki eliyle kavrayarak Yıldırım ve Tırpan'a doğrultuyor. 

İlk ifadesinde eşi Yılmaz Doğan'a çok istediği servis aracını alabilmek amacıyla soygun girişiminde bulunduğunu söyleyen Doğan, yarım kalan eyleminden sonra altınları alamadan kaçmaya çalışmış, bu sırada üç kez ateş etmişti. 

Doğan, kendisini taksisine almak istemeyen Adem Tuncel'i de ayağından yaralamıştı. Kuyumcu Yıldırım'ın açtığı ateşle karnından vurularak yakalanan Doğan, tedavisinin ardından tutuklanarak cezaevine konulmuştu.
Tolga Şardan / Milliyet
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2006 Pazar 08:13:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?