20
Mayıs
2024
Pazertesi
YAŞAM

Turizmde alışkanlıklar değişiyor

gezisitesi.com Genel Müdürü Alkın Yöney, online tatil hizmetlerini değerlendirdi. 

Turizm sektöründe önde gelen online satış hizmetleri veren gezisitesi.com Genel Müdürü Alkın Yöney, online tatil hizmetlerini değerlendirdi.

Türkiye’de ve dünyada online turizm sektörünün ciddi bir büyüme kaydettiğini belirten Yöney, "İnternet’in sağladığı avantajların farkına varan pek çok kişi tatile çıkma kararını bilgisayar başında alıyor. İnternet kullanıcıları, öncelikle araştırma ve fiyat karşılaştırması yapmak, ardından da hiçbir büroya, acenteye, tur şirketine gitmeye gerek kalmadan, bilgisayarlarının başında tatil satın almak için online turizm hizmetlerinden faydalanıyorlar. Bu uygulama, tatil sürecini zahmetli bir iş olmaktan çıkarıyor." dedi.

Ayrıca online sistemde birçok farklı otelin indirimleri, programları ve avantajlarının tek bir sayfa üzerinden görülebildiğini kaydeden Yöney, "Böylece kullanıcıların karar verme süreci de kısalıyor. Satıcı açısından ise fiziksel maliyetler minimuma iniyor. Sektörde, geçen yıla oranla sağlanan %300’lük büyüme, turizmde satın alma alışkanlıklarının değişmeye başladığını da gösteriyor." dedi.

Gezisitesi.com’un yaklaşık 200 bin kayıtlı üyesi bulunuyor. Sitemizi her ay ortalama 1,7 milyon kişi ziyaret ediyor. gezisitesi.com olarak geçen yıla oranla %250 oranında bir büyüme sağladı. 2007 yılında 42 bin 500 kişiye tatil satan site 2008 yılında bu sayıyı 90 bin kişiye çıkarmayı hedefliyor.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2008 Salı 18:15:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?