19
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Türk anne neden ölümü seçti?

Almanya'da doğup büyüyen ve kocasından gördüğü şiddet yüzünden geçici olarak Söke'ye gelen bir anne, evinin içerisine kurduğu düzenekle iki çocuğuyla birlikte intihar etti.

Kendi ve çocuklarının canına kıyan annenin, başkaları zarar görmesin diye kapıya not bıraktığı görüldü.

Olay, Söke'ye bağlı Güllübahçe beldesi Yenimahalle Yeltepe Caddesi'nde bir evde meydana geldi. Almanya'da doğup büyüyen İ.P. (45), halen Almanya'da bulunan eşi ile yaşadıkları sorunlar nedeniyle iki çocuğuyla birlikte 10 gün önce arkadaşının Güllübahçe beldesindeki çiftlik evine geçici olarak yerleşti.

Evin dış kapısına dün akşam saatlerinde asılan "Dikkat zehirli gaz" notunu gören çiftlik evinin bahçıvanı Orhan Akkoyun, durumdan şüphelenerek konuyu Mahalle Muhtarı Ramazan Akgüneş'e haber verdi.

Muhtar Ramzan Akgüneş ile birlikte kapıların kilitli olduğunu ve içeriden ses gelmediğini gören Akkoyun, jandarmayı arayarak ihbarda bulundu. İhbar üzerine gelen jandarma ekipleri, eve girdiklerinde yer yatağına yatmış anne İ.P ve iki çocuğunun cesediyle karşılaştı.

Türk asıllı Alman anne İ.P'nin, biri 6 yaşında erkek diğeri 8 yaşında kız olan iki çocuğuyla birlikte ölüm uykusuna yattığı tespit edildi. Eşinden sürekli şiddet gördüğü iddia edilen İ.P'nin çocuklarıyla birlikte intihar etmek için ısıtıcı üzerinde bir kaba koyduğu mangal kömürünü yanık bıraktığı, öncesinde ise evin tüm kapı ve pencerelerini bant ile sıkı sıkı yapıştırdığı tespit edildi. Anne İ.P'nin evin içinde oluşan karbonmonoksit gazından başkalarının zarar görmemesi için giriş kapısı ve evin iç kapısına "Dikkat zehirli gaz" ve "Dikkat Zehirlidir" yazılı iki ayrı not bıraktığı anlaşıldı.

Cesetlerin otopsi için Söke Devlet Hastanesi’ne kaldırılmasının ardından olayda hayatını kaybeden anne ve çocuklarının kimlikleri açıklandı. İki çocuğuyla birlikte intihar eden kadının İlknur Per Mellersh ve çocuklarının da 6 yaşındaki Mira Ruth Atina Mellersh ve 8 yaşındaki Yaaniss Yuri Atenter Mellersh olduğu ifade edildi.

2010 ŞUBAT'TAN BU YANA ARANIYORLARDI

Almanya'da kocasından şiddet gördüğü gerekçesiyle Söke'ye gelen ve yerleştikleri evde intihar eden anne ve çocuklarının, 2010 yılı Şubat ayından bu yana arandıkları öğrenildi.

Anne İlknur Per (Elke Mellersh)'in çocukları Mira (6) ve oğlu Yaanis (8)'i aylardır baba Justin Mellesh başta olmak üzere tüm Mellersh ailesinden kaçırdığı ileri sürüldü. Baba Justin Mellersh'in konuyla ilgili bir internet sitesi kurduğu, bu internet sitesinden çocukları ve eşini görenlerin Zeven/Almanya'da bulunan polis müdürlüğü ile bağlantı kurmaları çağrısında bulunuluyor. www.mellersh.org adresli internet sitesinde, "Elke ve çocukları Alman Aile mahkemesi ve Alman polisi tarafından aranmaktadır. Biz ve ilgili makamlar çocukların sağlık ve ruhsal durumundan endişeliyiz" ifadeleri dikkat çekiyor.

İnternet sitesindeki iddiaya göre; anne İlknur Per (Elke Mellersh) Şubat 2010 tarihinden itibaren Aile mahkemesinin verdiği takip kararlarını hiçe sayarak çocukları, Mira ve Yaanis'i baba Justin Mellersh'ten kaçırıyordu.

İddiaya göre anne İlknur Per (Elke Mellersh)'in çocukların velayetine sahip olmadığı belirtiliyor.

Almanya'da yaşayan Mellersh Ailesi, sosyal paylaşım sitelerinde de çocukların bulunması için çağrıda bulunuyordu. 'Facebook' isimli sosyal paylaşım sitesinde 'Help us find Elke, Yaanis and Mira Mellersh" yani 'Elke, Mira ve Yaanis'i bulmak için bize yardım edin' ifadesi ile grup bile kuruldu. Sosyal paylaşım sitesinde çocuklar ve annenin fotoğraflarının yanı sıra Mellersh Ailesinin yakınlarının çağrıları yer alıyor. Burada paylaşılan fotoğraflardan biri ise oldukça dikkat çekici. Bir gazete küpürünü gösteren fotoğrafta, Mira ve Yaanis'i bulmak ve kayıp olduğunu duyurmak için yapılan bir eylemin haberinin yer aldığı görülüyor.

İLKNUR PER'İN YAKINLARI SÖKE'YE GELDİ
İntihar olayı sonrasında evden çıkarılan anne ve 2 çocuğunun cansız bedenleri, Söke Devlet Hastanesi morguna getirilmişti. İlknur Per (Elke Mellersh)'in kardeşi Gülnur Güzel'in Söke'ye geldiği öğrenildi.

Bursa'da yaşadığı öğrenilen Gülnur'un Güzel'in ifadesinde ablası İlknur Per'in eşi Justin Mellersh'in eşi ve çocuklarına şiddet uyguladığını bu nedenle ayrıldıklarını iddia edildi. 

iha
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2011 Cumartesi 11:20:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?